Πολιτική

Η Ζωή επιλέγει “πόλεμο” με το Μαξίμου για την ΕΡΤ – “Βομβαρδίζει” τον Ταγματάρχη με ερωτήσεις – Το φαρμακερό καρφί στον Παππά

- Η κα Κωνσταντοπούλου φαίνεται πως έχει επιλέξει τη στρατηγική ευθείας αντιπαράθεσης με το Μαξίμου

- Έκανε επίμονες ερωτήσεις στον κ. Ταγματάρχη για την ημερομηνία που κατέθεσε την αίτησή του και πότε παραιτήθηκε από την προηγούμενη εργασία του
- Ο κ. Μητρόπουλος νωρίτερα κατηγόρησε την κα Κωνσταντοπούλου πως βασανίζει τα υποψήφια μέλη του Δ.Σ. της ΕΡΤ
- Καρφί στον Παππά: Να μην στεναχωριέται ο υπουργός επειδή καθυστερούμε τον διορισμό σας
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Παρά τις διαψεύσεις ότι έχει δημιουργηθεί μέτωπο ανάμεσα στο Μαξίμου και την Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών δείχνουν πως όχι μόνο υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στις σχέσεις τους, αλλά και πως η Ζωή Κωνσταντοπούλου συνεχίζει να τραβάει το σχοινί.

Όλη η στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου από την πρώτη στιγμή δείχνει πως έχει λάβει τις αποφάσεις της και εκείνες είναι να ταχθεί απέναντι στον έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα σε πολλούς τομείς της κυβερνητικής πολιτικής.

Η ανοιχτή πλέον κόντρα διεφάνη και το Σαββατοκύριακο, όπου η Ζωή Κωνσταντοπούλου καταφέρθηκε εναντίον του Αλέξη Τσίπρα τόσο για την επιλογή του κ. Ταγματάρχη για την ΕΡΤ, όσο και για το περιεχόμενο της συμφωνίας

Έτσι και σήμερα η Ζωή Κωνσταντοπούλου έδειξε τη σαφή αντίθεσή της κατά του κ. Ταγματάρχη και δεν το έκρυψε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Με ερωτήσεις ανακριτικού ύφους προσπάθησε να στριμώξει τον υποψήφιο Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ, σε τέτοιο βαθμό που προκάλεσε την οργή ακόμα και του αντιπροέδρου της Βουλής, προερχόμενο από το ίδιο κόμμα του Αλέξη Μητρόπουλου.

Όταν ήρθε η ώρα να κάνει ερωτήσεις η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ξεκίνησε κάνοντας μία ευθεία επίθεση στα κανάλια, λέγοντας πως όσο συνεδριάζουν, “τα ιδιωτικά κανάλια της διαπλοκής εξυφαίνουν διάφορα σενάρια”. Δήλωσε πως δεν θεωρεί βασανιστική την πρώτη ερώτηση που έκανε για το πώς στρατεύτηκαν οι υποψήφιοι στο μαύρο της ΕΡΤ.

Σχετικά με το κλίμα εσωστρέφειας και έντασης στις σχέσεις της με το Μαξίμου δήλωσε πως κάποιοι σπεύδουν να δημιουργούν σπέκουλες, αλλά αμέσως μετά έσπευσε να αφήσει αιχμές κατά της κυβερνητικής πολιτικής, λέγονας πως θα ήταν ευκταίο να λειτουργούσε η ΕΡΤ από τις 26 ή έστω από τις 27 Ιανουαρίου με μία κυβερνητική απόφαση, που θα καταργούσε την προηγούμενη.

Στην τοποθέτησή της η κα Κωνσταντοπούλου έπλεξε το εγκώμιο για τον κ. Τσακνή μιλώντας για τον αγώνα του κατά του μαύρου στην ΕΡΤ. Τελείως αντίθετο ήταν το κλίμα για τον κ. Ταγματάρχη, τον οποίο κυριολεκτικά ανέκρινε και αυτό ακριβώς δείχνει την ένταση στις σχέσεις της με το Μέγαρο Μαξίμου, αφού ο κ. Ταγματάρχης είναι επιλογή του πρωθυπουργού, ο οποίος μάλιστα τον υπερασπίστηκε το Σαββατοκύριακο.

Η κα Κωνσταντοπούλου με επίμονες ερωτήσεις προς τον κ. Ταγματάρχη μίλησε για το βιογραφικό του και για το πότε παραιτήθηκε από την προηγούμενη εργασία του και ποιά ημερομηνία κατέθεσε την αίτησή του. Τότε παρενέβη ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αθανασίου, ο οποίος αν και δήλωσε πως θα είναι αρνητικός στην εισήγησή του, διευκρίνισε πως ο κ. Ταγματάρχης δεν εξετάζεται. 

Μάλιστα, η κα Κωνσταντοπούλου ειρωνεύτηκε και τον ίδιο τον υπουργό κ. Παππά λέγοντας πως “για να μην στεναχωριέται και ο κ. Παππάς ότι καθυστερήσαμε να σας διορίσουμε”.

Η κα Κωνσταντοπούλου ξαναρώτησε τον κ. Ταγματάρχη την ίδια ερώτηση που είχε κάνει νωρίτερα η κα Ραχήλ Μακρή. Συγκεκριμένα, τον ρώτησε εάν έχει βαπτίσει την κα Παπακωνσταντίνου, για να το διαψεύσει και ο ίδιος αμέσως.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κύμα παραιτήσεων στον ΣΥΡΙΖΑ: Αποχωρούν η αναπληρώτρια γραμματέας Αναστασία Σαπουνά και άλλα 5 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας
Οι παραιτηθέντες υποστηρίζουν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν να συμμετέχουν σε ένα κόμμα όπου, όπως αναφέρουν, «η μειοψηφία επιδιώκει να καταστρατηγήσει τις δημοκρατικά ειλημμένες αποφάσεις»
Αναστασία Σαπουνά 7
Ο Στέφανος Κασσελάκης «τρολάρει» τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που παραιτούνται – «Να σας γράψω συστατική επιστολή για τον ιδιωτικό τομέα»
Με καυστική διάθεση σχολιάζει ο Στέφανος Κασσελάκης τις καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ με βουλευτές του κόμματος να παραιτούνται...
Ο Στέφανος Κασσελάκης 12