Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Ζωή Κωνσταντοπούλου για Στέφανο Κασσελάκη: Δεν έχει υπόβαθρο και περιεχόμενο – Δεν θα αλλάξει τον κόσμο

Ζωή Κωνσταντοπούλου για Στέφανο Κασσελάκη: Δεν έχει υπόβαθρο και περιεχόμενο – Δεν θα αλλάξει τον κόσμο

«Από το ’15 έχουμε ένα κόμμα που άλλα έλεγε και άλλα έκανε», δήλωσε για τον ΣΥΡΙΖΑ η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σχολιάζοντας τις εσωκομματικές εκλογές στην Κουμουνδούρου και την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την ηγεσία του κόμματος.

Μιλώντας στο LIVE NEWS και στον Νίκο Ευαγγελάτο, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε μεταξύ άλλων ότι φωτίζεται το πολιτικό κενό μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ με την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη.

«Από το ’15 έχουμε ένα κόμμα που άλλα έλεγε και άλλα έκανε», είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ η Ζωή Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε «έτσι και ένας άνθρωπος που δεν έχει καμία προηγούμενη πορεία στην κοινωνία και στα κοινωνικά κινήματα να εμφανίζεται ως μία ουρανοκατέβατη λύση που σε πολλούς φαντάζει μία επιλογή».

«Είναι ένας άνθρωπος που του έχουν χτίσει ένα ρόλο και προσπαθεί να ανταποκριθεί αλλά πιστεύω πως δεν θα μπορεί να το στηρίξει για πολύ καθώς πιστεύω πως δεν υπάρχει υπόβαθρο και περιερχόμενο», σημείωσε η πρόεδρος του κόμματος Πλεύση Ελευθερίας.

«Άλλο να πεις το βιογραφικό σου και άλλο να προσπαθείς να χτίσεις μία εικόνα που η πραγματικότητα δεν μπορεί να το υποστηρίξει. Η πορεία του καθενός είναι σεβαστή αλλά το να έχεις κάνει μία επιλογή και μετά να προσπαθείς να το παρουσιάσεις διαφορετικά, πως θες να αποκηρύξεις το κεφάλαιο, είναι μία προσπάθεια να το παρουσιάσεις διαφορετικά», πρόσθεσε η κ. Κωνσταντοπούλου.

«Η ελληνική κοινωνία έχει στενάξει»

Όπως είπε χαρακτηριστικά για τον Στέφανο Κασσελάκη, «εμένα αυτό που με απασχολεί είναι να αλλάξουμε τον κόσμο και δεν πιστεύω πως ο Κασσελάκης θα αλλάξει τον κόσμο ούτε κανένας από τους υπολοίπους».

«Η ελληνική κοινωνία έχει στενάξει. Έχουμε πολίτες που δεν έχουν πόσιμο νερό και μία κυβέρνηση να λέει πως πάει καλά η οικονομία. Υπάρχουν εκατοντάδες εκατομμύρια που έχουν διασπαστεί από τους εκλεκτούς αυτοδιοίκητους του κ. Μητσοτάκη, Αγοραστό, Μπέο, και από την ίδια την κυβέρνησή του.

Συγγνώμη δεν ζήτησε αυτή τη φόρα ο κ. Μητσοτάκης, μάλλον γιατί του είπαν πως έχει ζητήσει πολλές φορές. Δεν το πίστευα πως άκουγα από πρωθυπουργικά χείλη πως “δεν χάθηκαν πολλές ανθρώπινες ζωές”».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε στην «Πλεύση Ελευθερίας», λέγοντας πως είναι ένα κόμμα που απευθύνεται σε όλη την κοινωνία και δεν βάζει ταμπέλες.

«Έχουμε φτάσει να λέει στέλεχος της Goldman Sachs πως είναι Αριστερός και κατά του κεφαλαίου. Σημασία έχει ποιες αξίες υπηρετείς. Με άδεια έδρανα των 47 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπερασπίζεσαι τους αδύναμους. Τον κόσμο τον υπερασπίζεσαι όταν θυσιάζεις κάτι δικό σου. Πολλοί άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ έχασαν την εμπιστοσύνη τους. Και εγώ γι’ αυτό έφυγα.

Η άποψή μου είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάστηκε στην εντολή που είχε και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση και αυτό δεν αλλάζει με επικοινωνιακούς τρόπους. Στο πρόσωπο του Κασσελάκη αναζητείται το νέο αλλά εγώ αυτό που βλέπω είναι πολύ παλιό. Έχουμε χορτάσει από τους πολιτικούς που άλλα λένε και άλλα κάνουν. Βλέπω διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ. Μακάρι να υπήρχε σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις