Πολιτική

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Μας αφαιρούν μη νόμιμα την έδρα στη Β’ Πειραιώς»

Για δικαίωση κάνει λόγο η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου με την οποία κέρδισε την έδρα Επικρατείας.

Από την άλλη η Ζωή Κωνσταντοπούλου διαμαρτύρεται μέσα από την ανάρτησή της στα social media για το γεγονός ότι η Πλεύση Ελευθερίας έχασε όπως αναφέρει «μη νόμιμα» την έδρα στη Β’ Πειραιώς.

«Σε λίγο θα δημοσιευτεί η απόφαση του Αρείου Πάγου για την ανακήρυξη των βουλευτών. Δικαιωθήκαμε πλήρως σε αυτό το οποίο είπαμε ότι δικαιούται η Πλεύση Ελευθερίας την έδρα Επικρατείας και θα έχουμε βουλευτή Επικρατείας τον Αλέξανδρο Καζαμία. Μας παίρνουν όμως την έδρα στην Β’ Πειραιώς. Μη νόμιμα, παράνομα, αυθαίρετα. Θα κάνουμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες και θα την πάρουμε πίσω την έδρα αυτή.

Όσο βέβαιη ήμουν ότι δικαιούμαστε την έδρα της Επικρατείας και την κερδίσαμε, εξίσου βέβαιοι είμαστε ότι δικαιούμαστε να κρατήσουμε και την έδρα της Β’ Πειραιώς. Αυτό εξάλλου έγινε αντιληπτό και στο Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου, ενώπιον του οποίου αγόρευσα, που όμως δεν είχε την αρμοδιότητα, όπως έκρινε, να μπει στην ουσία και να κρίνει και να εξετάσει την απόφαση της Ανώτατης Εφορευτικής Επιτροπής

Δεν πειράζει. Υπάρχει αρμόδιο δικαστήριο. Θα προσφύγουμε όπως δικαιούμαστε και στο τέλος το καλό θα κερδίσει, το δίκαιο θα νικήσει και η 9η έδρα της Πλεύσης Ελευθερίας θα έρθει σε εμάς» δήλωσε η Κωνσταντοπούλου.

Να σημειωθεί ότι η Πλεύση Ελευθερίας είχε καταθέσει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο, μέσα από το οποίο ζητούσε την έδρα του Επικράτειας που ήταν κενή από τους «Σπαρτιάτες», οι οποίοι δεν κατέβασαν στις εκλογές αντίστοιχο ψηφοδέλτιο. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωστής Χατζηδάκης και Κώστας Τσιάρας σε κτηνοτρόφους: «Σύντομα συγκεκριμένες πληρωμές» – «Αν δεν γίνουν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα»
«Καταλαβαίνουμε την πίεση, που έχουν και οι γεωργοί μας και οι κτηνοτρόφοι μας, αλλά κι εμείς έχουμε αντίστοιχη πίεση από την πλευρά των Βρυξελλών», σημείωσε, ανάμεσα σε άλλα, ο κ. Χατζηδάκης
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας σε συνάντηση με κτηνοτρόφους
Ελλάδα και ΗΠΑ υπέγραψαν κοινή διακήρυξη οικονομικής ασφάλειας με τη «σφραγίδα» Τραμπ – Τι προβλέπει η συμφωνία
Στην Αθήνα «φυτεύτηκε» ο πνευματικός σπόρος που άνοιξε τον δρόμο για την επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης που βιώνουμε σήμερα, τόνισε η πρέσβης των ΗΠΑ, Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Διακήρυξη Οικονομικής Ασφάλειας υπέγραψαν η Ελλάδα και οι ΗΠΑ στο Ζάππειο Μέγαρο