Πολιτική

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Ντροπής πράγματα, μάνα και γιος να πάρουν τις δύο έδρες στο σπίτι τους»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, καθώς εκπνέει το τελεσίγραφο που είχε δώσει η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, στους βουλευτές Μιχάλη Χουρδάκη και Αρετή Παπαϊωάννου, για να παραδώσουν τις έδρες τους στο κόμμα.

«Ντροπής πράγματα, μάνα και γιός να πάρουν τις δύο έδρες της Πλεύσης Ελευθερίας στην Θεσσαλονίκη και να τις πάνε στο σπίτι τους», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία είχε μια σειρά από καυστικά σχόλια για τους δύο βουλευτές που έχουν πλέον αποκοπεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Συμπλήρωσε ότι «είναι αναξιοπρεπείς συμπεριφορές, αδιανόητες… Έχω δει πολλούς ανθρώπους στην ζωή μου να θαμπώνονται και από την εξουσία και από το χρήμα. Έχω δει πολλούς ανθρώπους να αλλάζουν».

Αναφερόμενη στον Μιχάλη Χουρδάκη, η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας είπε: «Δεν με εκπλήσσει. Με θλίβει όμως, ένας καθηγητής πανεπιστημίου να θέλει να δώσει τέτοιο παράδειγμα στους φοιτητές του. Δηλαδή, τι τους λέει, “οικειοποιούμαστε κάτι που δεν μας ανήκει και εισπράττουμε αποζημιώσεις από τα χρήματα του ελληνικού λαού που ψήφισε ένα κόμμα από το οποίο φύγαμε;”».

Ως προς τους λόγους που οδήγησαν στην διαγραφή του κ. Χουρδάκη, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ότι «ανέπτυξε μια προσωπική ατζέντα, που ήταν βαθιά δεξιά ατζέντα, έφτασε στις αυτοδιοικητικές εκλογές να δίνει γραμμή υπέρ υποψηφίων της ΝΔ. Η Πλεύση Ελευθερίας έχει αριστερές αρχές και αριστερή αναφορά. Δεν μπορεί ένας από τους 8 βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίου να γίνει “δεκανίκι” του κυβερνώντος κόμματος».

«Η μητέρα του κ. Χουρδάκη, δεν επρόκειτο να εκλεγεί βουλευτής, γιατί ο σχεδιασμός ήταν να κρατήσω την έδρα της Β΄ Θεσσαλονίκης, γιατί δίνω μεγάλη έμφαση στην Θεσσαλονίκη και στην Μακεδονία. Άλλαξε ο σχεδιασμός μας, επειδή μας αποστέρησαν την έδρα στην Β’ Πειραιώς και έπρεπε να γίνει ανασχεδιασμός. Έτσι, ενώ της είχαμε δώσει μια τιμητική θέση κάτω από εμένα, λόγω της εκτίμησης στον κ. Χουρδάκη, τελικώς χρειάστηκε να επιλέξω άλλη έδρα και να της δώσω την έδρα της Β’ Θεσσαλονίκης, που ήταν η τελευταία έδρα του κόμματος», είπε η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας για την Αρετή Παπαϊωάννου, μητέρα του κ. Χουρδάκη.

Προσέθεσε ότι «από την πρώτη στιγμή είπε ότι η έδρα ήταν ανά πάσα στιγμή στην διάθεση του κόμματος και της ζήτησα να υπογράψει μια τέτοια δήλωση, την οποία και υπέγραψε. Εμένα ο λόγος μου είναι συμβόλαιο, μετράει καλύτερα από την υπογραφή μου. Άνθρωποι που λένε ότι δεν μετράει ούτε ο λόγος ούτε η υπογραφή τους, πως κοιτάζουν τους πολίτες στα μάτια;».

Κατέληξε λέγοντας: «Λυπάμαι που δεν αξιοποιούν την ευκαιρία να αποχωρήσουν με μια ελάχιστη αξιοπρέπεια, λυπάμαι για αυτήν την κατάντια, αλλά αυτό δεν πρέπει να απογοητεύσει τον κόσμο της Πλεύσης Ελευθερίας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Φλωρίδης κατά Τσίπρα για Κασιδιάρη: «Οι πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πλήρως εναρμονισμένες με τις επιδιώξεις της Χρυσής Αυγής»
Σφοδρή επίθεση του υπουργού Δικαιοσύνης στον πρώην πρωθυπουργό - «Οι αριστεροί είναι μάγοι στο να αντιστρέφουν την πραγματικότητα», ανέφερε
Γιώργος Φλωρίδης
Σαμαράς κατά Μητσοτάκη: Όσο και να προσπαθεί να ταΐσει τον κόσμο με «πίτσες» και «χωριάτικα», ο ελληνικός λαός γνωρίζει
Σκληρή επίθεση του πρώην πρωθυπουργού για τα ελληνοτουρκικά - «Πολύ κοντή μνήμη θεωρεί πως έχουν οι Έλληνες», τονίζει, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση υποχωρήσεις έναντι της Άγκυρας
Μητσοτάκης και Σαμαράς 16
Γεραπετρίτης για ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: Ενδεχόμενη παρεμπόδιση του καλωδίου από την Τουρκία θα αντιμετωπιστεί επιχειρησιακά
Μήνυμα αποφασιστικότητας από τον υπουργό Εξωτερικών στη Βουλή - Η εκτίμηση ότι η Άγκυρα δεν θα αντιδράσει σε ένα έργο με γαλλικά συμφέροντα και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση
Πόντιση καλωδίου, ηλεκτρική διασύνδεση
ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη: «Σιγή ασυρμάτου για τα δωράκια στα funds – Θα δραπετεύσει ξανά από τη λογοδοσία»
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση μετά τη συνέντευξη του πρωθυπουργού - Αιχμές για τα «παιχνίδια με τους θεσμούς», την προστασία των δανειοληπτών και τη σύγκριση με τον Αλέξη Τσίπρα
ΠΑΣΟΚ, γραφεία στη Χαριλάου Τρικούπη
Αιχμές Αποστολάκη για τους χειρισμούς Τσίπρα: «Δεν εκτίμησε τη δουλειά των παλιών συνεργατών του, δεν τους αξιοποίησε»
«Προσπαθεί να δείξει ότι έχει μάθει από τα λάθη του», εκτιμά ο πρώην υπουργός Άμυνας, επισημαίνοντας ότι η επιτυχία του πολιτικού rebranding θα κριθεί από το αποτέλεσμα
Αλέξης Τσίπρας και Ευάγγελος Αποστολάκης
6
Ανδρουλάκης κατά Μητσοτάκη για το «δώρο» στα funds: «Σας ξεσκεπάσαμε» – «Αύριο οφείλετε να δώσετε εξηγήσεις στη Βουλή»
Με βίντεο στο TikTok, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει «πρωτοφανή μεθόδευση» και απαιτεί απαντήσεις για τη σκοπιμότητα του άρθρου 23
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ 5