Πέμπτη, 23 Μαΐ
28oC Αθήνα

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ανεξάρτητη με τον Λαφαζάνη – Ο Τσίπρας πίσω από την κατασυκοφάντηση μου

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ανεξάρτητη με τον Λαφαζάνη – Ο Τσίπρας πίσω από την κατασυκοφάντηση μου

Την εκλογική της συνεργασία με το κόμμα της Λαϊκής Ενότητας ανακοίνωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι θα διατηρήσει την ανεξαρτησία της. «Η συνειδητή απόφασή μου είναι σε αυτές τις εκλογές να είμαι παρούσα. Θα είμαι ενεργή όπως απο χρόνια αποφάσισα και δεσμεύτηκα απέναντι στους συμπολίτες μου.

“Θα συμπράξω ως ανεξάρτητη, συνεργαζόμενη με την Λαϊκή Ενότητα”, είπε η πρώην πρόεδρος της Βουλής απευθύνοντας, παράλληλα, κάλεσμα συμπόρευσης στον Μανώλη Γλέζο, την Σοφία Σακοράφα καθώς και σε προσωπικότητες απο τον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς.

«Θεωρώ κομβικής σημασίας να συμπράξουν σε αυτό το εγχείρημα ο Μανώλης Γλέζος, η Σοφία Σακοράφα, αλλά και προσωπικότητες όπως η Πέπη Ρηγοπούλου και ο Μίκης Θεοδωράκης», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στις πρώτες θέσεις της εκδήλωσης βρέθηκαν απο νωρίς ο Δημήτρης Στρατούλης, ο Γιάννης Σταθάς, η Μαρία Μπόλαρη, η Αγλαία Κυρίτση, η Νάντια Βαλαβάνη και η Ραχήλ Μακρή η οποία σχολίασε με αρκετή δόση χιούμορ το πανό που σήκωθηκε προς τιμή της πρώην προέδρου της Βουλής. «Οι ΑΝΕΛ το έφτιαξαν το πανό», είπε η κ. Μακρή με την κ. Κωνσταντοπούλου να απαντά με χαμόγελο. Αίσθηση προκάλεσε η παρουσία στον πρώτο όροφο του κτιρίου της ΕΣΗΕΑ του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτη Καλφαγιάννη, καθώς και του συνδικαλιστή της ΔΕΗ, Νίκου Φωτόπουλου.
Στην ομιλία της, η κ. Κωνσταντοπούλου καταλόγισε ευθύνες στον κ. Τσίπρα για τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ και την απομάκρυνσή του απο τις θέσεις οι οποίες είχαν εκφραστεί στα συλλογικά όργανα του κόμματος εκφράζοντας την αντίθεσή της για τη συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με τις μνημονιακές δυνάμεις.

«Δεν είναι αλήθεια ότι δεν υπήρξε εναλλακτική και δεν είναι αλήθεια ότι δεν κατατέθηκαν προτάσεις εναλλακτικής», κατήγγειλε η κ. Κωνσταντοπούλου και αποκάλυψε πως απο τις 20 Φεβρουαρίου είχε καταθέσει συγεκριμένες προτάσεις σε κατ ιδίαν συναντήσεις της με τον Πρωθυπουργό.

Παράλληλα, κάλεσε τον παραιτηθέντα Πρωθυπουργό αλλά και τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, να δώσουν απαντήσεις στο γιατί δεν εισακούστηκαν αυτές οι εναλλακτικές προτάσεις.

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής εξαπέλυσε επίθεση και προς τον Αλέκο Φλαμπουράρη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Να εξηγήσει ο κ. Φλαμπουράρης γιατί μου ζήτησε τον Ιούνιο να μην ζορίζω τον κ. Στουρνάρα», ενώ έκανε λόγο για καθεστωτικού τύπου προσπάθειες παράκαμψής της.

Ακόμη, άφησε αιχμές για το ρόλο του Νίκου Βούτση σε μια «σκοτεινή περίοδο», όπως τη χαρακτήρισε, αλλά και για το ρόλο της εφημερίδας Αυγή στην απόπειρα στοχοποίησής της.

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής έκανε ακόμη αναφορά σε «χυδαίες απόπειρες ταύτισής της με την Χρυσή Αυγή» κατηγορώντας τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Μαντά, για τη «θλιβερή» απραξία του ενώ σχολίασε και τη στάση του Νίκου Φίλη ο οποίος, όπως κατήγγειλε η κ. Κωνσταντοπούλου, την απείλησε πως θα «τελειώσει» αν δεν συμμορφωθεί.

Απο τα «πυρά» της δεν ξέφυγε ούτε ο Χρήστος Μάρδας τον οποίο κατηγόρησε για την απαίτησή του να παραχωρηθούν τα ταμειακά διαθέσιμα του κοινοβουλίου ενώ άσκησε κριτική στον Πάνο Σκουρλέτη και τον Κώστα Πουλάκη για τις «ισορροπιστικές» τους δηλώσεις μετά την παρέμβασή της προκειμένου «να μην ασκείται καταστολή και μάλιστα εντελώς απροκάλυπτη και εντελώς απρόκλητη απέναντι σε πολίτες που διαδήλωναν για τα δικαιώματά τους».

Αναφερόμενη στην επιτροπή της Βουλής για το δημόσιο χρέος, η κ. Κωνσταντοπούλου κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει γιατί δεν αξιοποίησε το πόρισμα το οποίο κατέληξε ότι το χρέος είναι παράνομο, απεχθές, επονείδιστο, μη βιώσιμο αλλά και την έκθεση του γενικού λογιστηρίου του κράτους για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε