Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Άστραψε και βρόντηξε στο “φινάλε” της! Ευθείες απειλές και κατηγορώ σε Τσίπρα – Στουρνάρα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Βολές κατά πάντων από την απερχόμενη πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Δριμεία επίθεση σε συνέντευξη Τύπου εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, του Γιάννη Στουρνάρα και όσους “λοιδόρησαν” την Επιτροπή για το χρέος.

«Φινάλε» της απερχόμενης Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, με βολές, καταγγελίες αλλά και προαναγγελίες! Χαρακτηριστικά τόνισε ότι «η Επιτροπή για τη Αλήθεια του Χρέους θα συνεχίσει το έργο της όσο και εάν κάποιοι ενοχλούνται. Εμείς είμαστε σε διαδικασία συγκρότησης των δομών της ώστε το έργο της Επιτροπής να μην πεθάνει ακόμα και εάν κάποιοι θελήσουν να την σκοτώσουν…».

Το κόστος της Επιτροπής

H απερχόμενη Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο των εργασιών της μη κοινοβουλευτικής Επιτροπής Αλήθειας του Χρέους που συγκρότησε με μέλη που η ίδια επέλεξε και λειτούργησε, μεταξύ άλλων έκανε «ταμείο» απολύπτοντας ότι «μέχρι σήμερα η λειτουργά της έχει κοστίσει στην Βουλή 112.000 ευρώ»!

Αποσιωπώντας, βέβαια να συμπληρώσει ότι αυτά τα 22.400 ευρώ το μήνα που πλήρωσε εδώ και πέντε μήνες κατά μέσο όρο ο φορολογούμενος για την σύσταση και λειτουργίας της «ΙΧ» Επιτροπής της, είχε το απόλυτο μηδενικό «όφελος» για την εθνική μας οικονομία και την χώρα…
Η επίθεση της κυρίας Ζωή Κωνσταντοπούλου ξεκίνησε με όσους εκείνη θεώρησε ότι στράφηκαν ενάντια στην Επιτροπή λέγοντας πως «η Επιτροπή λοιδορήθηκε γιατί ενόχλησε και ενοχλεί ακόμα και σήμερα…Εμείς όμως θα συνεχίσουμε το έργο της Επιτροπής , όσο και εάν κάποιοι ενοχλούνται. Εμείς είμαστε σε διαδικασία συγκρότησης εκείνων των δομών ώστε το έργο της να μην πεθάνει ακόμα και εάν κάποιοι θελήσουν να την σκοτώσουν….».
« Η Επιτροπή αυτή είναι του λαού. Είναι παρακαταθήκη για τις επόμενες γενίες που μάχονται αλλά και άλλων λαών…», συμπλήρωσε. Μάλιστα στον πόλεμο που ασκήθηκε κατά της Επιτροπής διασύνδεσε ακόμα και την ιστορία της Αιδηψού «με το λάστιχο και το Βενζινάδικο…. » λέγοντας πως «αυτό το θέμα δεν είναι τυχαίο ότι δημιουργήθηκε πέντε μέρες μετά την συγκρότηση της Επιτροπής…. » και παράλληλα επιτέθηκε και κατά του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη λέγοντας «πως ακόμα και σήμερα στην αρθρογραφία του ασχολείται με την Επιτροπή δείχνοντας πόσο ενόχλησε κάποιους το έργο της … και πόσο φοβήθηκαν από τις αποκαλύψεις για εκείνους τους δημοσιογράφους που «σεμιναριάστηκαν» από το ΔΝΤ… Εμείς όμως θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να τους αποκαλύψουμε… ».

Το “αύριο” της Επιτροπής

Ερωτηθείσα, όμως, για το ποια θα είναι η μορφή της «νέας» Επιτροπής, εάν δεν συνεχίσει να λειτουργεί υπό την αιγίδα της Βουλής, δεν θέλησε να την αποκαλύψει, λέγοντας πως «αυτό θα το πληροφορηθείτε στο επόμενο διάστημα…».
Προς το παρόν, είπε, «η Επιτροπή αυτή υπάρχει, είναι συγκροτημένη και έχει προγραμματισμένο έργο μέχρι τον Μάιο του 2016. Το τι θα γίνει με το μέλλον της Επιτροπής αυτό θα φανεί από την διαχείριση που θα κάνει η επόμενη ηγεσία της Βουλής».
Ξεκαθάρισε πάντως, ότι κατά την άποψή της, «η Επιτροπή μπορεί να καταργηθεί αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αλλάξει η σύνθεση της επειδή ενοχλούν τα πορίσματά της. Σε μια τέτοια περίπτωση, που κάποιοι μπορεί να οραματίζονται θα έχουμε μια «μαϊμού» Επιτροπή και αυτό θα είναι μια πολύ κακή ιδέα…».

Δριμύ κατηγορώ στην κυβέρνηση Τσίπρα

Στην «πολιτική» κριτική της στην κυβέρνηση, η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου καταλόγισε μη σεβασμό στο αποτέλεσμα δημοψηφίσματος, πλήρη αποδοχή της συμφωνίας με τους εταίρους, αλλά και του τρόπου με τον οποίο έφερε και ψήφισε στην Βουλή το τρίτο Μνημόνιο χωρίς να «λάβει υπόψιν της, κανένα από τα συμπεράσματα του προκαταρτικού πορίσματος της Επιτροπής που τεκμηριωμένα κατέδειξε ότι το Χρέος είναι παράνομο και απεχθές …».

Η Κυβέρνηση Τσίπρα (ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ) είπε «συμφώνησε σε ένα νέο Μνημόνιο και μια Συμφωνία Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης (δανειακή σύμβαση) με όρους που αποδέχθηκε και αποδεικνύουν τις δύο ιδιαίτερες όψεις του δόγματος του απεχθούς χρέους» ενώ «είδε» και ποινικές ευθύνες σε όσες Κυβερνήσεις έχουν υπογράψει Μνημόνια.
Από τα πυρά της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου δεν ξέφυγε και ένας από τους μόνιμους «στόχους της, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννς Στουρνάρας γιατί «αρνήθηκε να διαβιβάσει στην Επιτροπή πολύ σοβαρά στοιχεία για κινήσεις λογαριασμών και δανείων…».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε