Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Γιατί αδίκησε πάλι τον εαυτό της στην τελευταία της “παράσταση”

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Γιατί αδίκησε πάλι τον εαυτό της στην τελευταία της “παράσταση”

Η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου μετράει μέρες στην θέση αυτή, ενώ όπως είναι γνωστό δεν θα είναι στη νέα Βουλή, αφού δεν εξελέγη βουλευτής. Παρόλα αυτά, η κα Κωνσταντοπούλου δείχνει να αρνείται να κοιτάξει κατάματα την αλήθεια, την ώρα που την επικαλείται με τις ατέρμονες συνεδριάσεις της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος.

Όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου καταλάβει ότι σημασία έχει η ουσία και όχι οι τύποι, τότε ίσως να γίνει καλύτερη πολιτικός και να βοηθήσει και τον χώρο στον οποίο ανήκει.

Όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου συνειδητοποιήσει ότι έχασε από τα χέρια της μια μεγάλη ευκαιρία να γραφτεί το όνομά της στην πολιτική ιστορία αυτού του τόπου με χρυσά γράμματα τότε ίσως να ανακαλύψει την ουσία της πολιτικής.

Όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου μάθει ότι τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, τότε θα γίνει περισσότερο κατανοητή από τους πολίτες.

Όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου έρθει αντιμέτωπη με την αλήθεια ότι το κανάλι της Βουλής δεν είναι μαγαζάκι της, τότε ίσως να την παρακολουθούν πιο πολλοί όταν τους απευθύνεται.

Όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποφασίσει να κάνει στα σοβαρά την αυτοκριτική της και να δει κατάματα την κλειστή πόρτα της Βουλής, τότε ίσως να καταλάβει γιατί λαός – στο όνομα του οποίου θέλει να μιλάει διαρκώς – την άφησε απέξω.

Και σήμερα, η κα Κωνσταντοπούλου – η οποία σύμφωνα με τους τύπους – παραμένει Πρόεδρος της Βουλής μέχρι να εκλεγεί ο επόμενος – χρησιμοποίησε την Βουλή και το κανάλι της και μιλούσε επι ώρες χωρίς κανείς να μπορεί να την παρακολουθήσει επαναλαμβάνοντας πράγματα τα οποία είναι γνωστά και έχουν δημοσιοποιηθεί πλείστες φορές.
Η κα Κωνσταντοπούλου συγκάλεσε την Επιτροπή Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος και μέχρι στιγμής έχει πάρει τον λόγο δυο φορές. Και τις δυο φορές, στόχος της – όπως προκύπτει από τα λεγόμενά της δεν ήταν να αναλύσει τα του χρέους, αλλά να επιτεθεί στην κυβέρνηση και να σχολιάσει την επικαιρότητα….

Τι είπε σήμερα

Ως την καλύτερη και πολυτιμότερη παρακαταθήκη που αφήνει στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο και που ανήκει, όπως είπε, στη δημοκρατία, στους Έλληνες πολίτες, στους νέους και στις επόμενες γενιές, χαρακτήρισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου τα αποτελέσματα της Επιτροπής Αλήθειας Δημόσιου Χρέους.
Παράλληλα μίλησε για προσπάθεια απαξίωσης του έργου της Επιτροπής με παραπληροφόρηση, συκοφαντίες λοιδορίες και λάσπη, τονίζοντας ότι τρομοκράτησε όσους δεν ήθελαν να αποκαλυφθεί η αλήθεια για το ελληνικό χρέος.
Η κ. Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ακόμα ότι από το έργο της Επιτροπής, αποδείχτηκε ότι οι δανειστές γνώριζαν εξ αρχής προ μνημονίων ότι δεν είναι βιώσιμο το χρέος και προσέθεσε:
«Ήταν κακόπιστοι, είχαν δόλο για την επιβάρυνση της χώρας και κυνικά επέλεξαν να καταδικάσουν σε δυστυχία, απόγνωση και περιθωριοποίηση ένα λαό για να σώσουν τις ιδιωτικές τράπεζες Γερμανίας, Γαλλίας, Ελλάδας, που διαπλέκονται με κυβερνήσεις της χώρας μας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών».

«Η Επιτροπή Αλήθειας του Χρέους τρομοκράτησε εκείνους που γνωρίζουν πολύ καλά ποια είναι η αλήθεια. Εκείνους που γνωρίζουν ότι, όταν αναζητείται η αλήθεια, αποκαλύπτεται και οι κοινωνίες και οι νέες γενιές δεν συγχωρούν», ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου, ανοίγοντας τις εργασίες της σημερινής συνεδρίασης στην οποία συμμετέχουν Έλληνες και ξένοι επιστήμονες.

Και συνέχισε:

«Η Επιτροπή δέχθηκε πόλεμο, συκοφαντίες, λοιδορίες, λάσπη και οργανωμένη παραπληροφόρηση. Υπήρξε θύμα από κέντρα που εξόφθαλμα υπηρέτησαν και στρατεύθηκαν στην υπηρεσία αυτών που είχαν συμφέρον να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια και να μην εντοπιστούν οι ευθύνες εκείνων που επιβάρυναν δυσθεώρητα το δημόσιο χρέος, και που η αποπληρωμή του δεν μπορεί να γίνει χωρίς περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων, ελευθεριών και εργασιακών κεκτημένων».

Μάλιστα, η κ. Κωνσταντοπούλου διεμήνυσε ότι οι εργασίες της Επιτροπής θα συνεχιστούν κανονικά μέχρι η ίδια να παραδώσει στις 2 Οκτωβρίου στον επόμενο πρόεδρο της Βουλής.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε