Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ζορμπά: Έπρεπε η Κονιόρδου να κάνει συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών για το Υπερταμείο

Ζορμπά: Έπρεπε η Κονιόρδου να κάνει συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών για το Υπερταμείο

Άγνοια του τι ακριβώς έχει συμφωνηθεί και τι γίνεται με τους αρχαιολογικούς χώρους αποκαλύπτουν τα όσα είπε η νέα υπουργός Πολιτισμού, Μυρσίνη Ζορμπά μετά τον σάλο που έχει προκληθεί για το θέμα του Υπερταμείου ιδιωτικοποιήσεων. Η κα Ζορμπά, άφησε και αιχμές για την προκάτοχό της, λέγοντας ότι θα έπρεπε να είχε κάνει συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών.

«Όλα τα μνημεία πέρασαν στο Υπερταμείο και όλα εξαιρούνται. Υπάρχει μια φασαρία για το τίποτα», είπε η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 σχολιάζοντας τον σάλο που προκλήθηκε μετά την καταγγελία του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων. Οι αρχαιολόγοι καταγγέλουν ότι στον κατάλογο με τα 10.119 ακίνητα του Δημοσίου που δόθηκαν προς αξιοποίηση στο υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων περιλαμβάνονται και αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία.

Σύμφωνα με την ίδια «πρόκειται για νόμο του 2016 που έδινε στο υπερταμείο το σύνολο των ακινήτων του δημοσίου με εξαίρεση των κηρυγμένων αρχαιολογικών χώρων, των περιοχών Ramsar τη Natura τους κηρυγμένους αρχαιολογικούς χώρους και τους δημόσιους χώρους. Δεν έχω λόγο να αμφισβητώ τη νομική διάταξη του υπουργείου Οικονομικών». Είπε ακόμα ότι κακώς δεν υπήρξε ξεκαθάρισμα πριν πάνε τα μνημεία στο υπερταμείο». Από μια συγκεκριμένη φράση της προκύπτει το μπάχαλο και η άγνοια στο υπουργείο Πολιτισμού. Είπε η κα Ζορμπά: «Να δούμε αν είναι κάτι που απειλεί τα μνημεία ή αν είναι μια χρόνια ασθένεια του υπουργείου να μην έχει κτηματολόγιο». Είπε ακόμα ότι το υπουργείο Οικονομικών πρέπει να τοποθετηθεί και αν διαβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Η κα Ζορμπά άδειασε την προκάτοχό της λέγοντας επίσης: «Υποθέτω ότι η κα Κονιόρδου έκανε μια συνεννόηση για το θέμα αυτό με το υπουργείο Οικονομικών».

«Και ο νόμος και η Βουλή που τον ψήφισε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και έβαλε την υπογραφή του, θεωρώ ότι δεν θα έβαζαν σε δοκιμασία κανένα αρχαιολογικό χώρο και χώρο που ανήκει σε πολιτιστικής κληρονομιά και η οποία προστατεύεται συνταγματικά. Δημιουργήθηκε μια αίσθηση ανασφάλειας. Δεν ξέρω για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, υπάρχει ένα κενό με το κτηματολόγιο που δεν ολοκληρώνεται. Εκεί πρέπει να δώσουμε την προσοχή μας γιατί είναι έργο υποδομής», είπε η κυρία Ζορμπά.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις