Κυριακή, 28 Απρ.
19oC Αθήνα

«Οι Δούλες» του Ζαν Ζενέ στο Θέατρο Μικρός Κεραμεικός για 6 μόνο παραστάσεις

«Οι Δούλες» του Ζαν Ζενέ στο Θέατρο Μικρός Κεραμεικός για 6 μόνο παραστάσεις

Από 16 Φεβρουαρίου έως 22 Μαρτίου 2024, για 6 μόνο παραστάσεις, κάθε Παρασκευή στις 23:30, στο Θέατρο Μικρός Κεραμεικός παρουσιάζεται το αριστούργημα του Ζαν Ζενέ «ΟΙ ΔΟΥΛΕΣ».

Για το έργο: Οι δούλες (Les Bonnes) είναι μονόπρακτο θεατρικό δράμα του Γάλλου λογοτέχνη, Ζαν Ζενέ που γράφτηκε το 1947. Ο συγγραφέας εμπνεύστηκε το έργο, από το διαβόητο έγκλημα των αδερφών Παπέν που διαπράχθηκε το 1933.

Εξερευνά και παρουσιάζει τις σχέσεις εξουσιαστή – εξουσιαζόμενου στους κοινωνικούς ρόλους των ανθρώπων.

Το έργο θεωρείται από τα καλύτερα της σύγχρονης δραματουργίας αφού ο Ζενέ κατόρθωσε να συγκεράσει με θαυμαστό τρόπο της τεχνικές του Θεάτρου μέσα στο θέατρο με την πολιτική σάτιρα, σε ένα υποβλητικό και γεμάτο συμβολισμούς σκηνικό με όλες τις μεθόδους του θεάτρου παραλόγου τόσο στον διάλογο όσο και στην κίνηση των ηθοποιών.

Υπόθεση του έργου: Δύο αδερφές η Σολάνζ και η Κλαίρη είναι υπηρέτριες μιας ευκατάστατης κυρίας, την οποία ζηλεύουν και φθονούν και επιθυμούν κρυφά να βρίσκονταν στη θέση της.

Παρασυρόμενες από τη ζήλια τους, όντας αδικημένες από τη ζωή και από την κοινωνία για το στάτους στο οποίο είναι καταδικασμένες να ζουν, καταστρώνουν σχέδια να καταστρέψουν την κυρία. Αρχικά, στέλνουν ανώνυμα γράμματα στην αστυνομία που αποκαλύπτουν πως ο σύζυγος (Κύριος) είναι απατεώνας, κλέφτης και λωποδύτης.

Πως τα πλούτη του είναι παράνομα και δεν είναι αποτέλεσμα τίμιου, εργασιακού μόχθου. Αποκαλύπτεται επίσης υποψία μιας ενδεχόμενης δολοφονίας της Κυρίας, ώσπου το ενδεχόμενο γίνεται απόφαση και προμελετημένο έγκλημα.

Οι δύο δούλες καταστρώνουν το σχέδιο της δολοφονίας, το οποίο αποτυγχάνει και οδηγεί τη μία από τις δύο σε αυτοκτονία.

Συντελεστές
ΔΙΑΣΚΕΥΗ – ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ – ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ
Σοφία Αλεξανιάν και Κλεοπάτρα Εμμανουήλ Κυριακοπούλου.
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Σοφία Αλεξανιάν
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Χριστίνα Φυλακτοπούλου
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ: Άννυ Οικονόμου
ΒΙΝΤΕΟ: Μάνος Τσίζεκ
ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Μαρία Νίτσιου
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Αντώνης Κοκολάκης

Παραστάσεις
Από 16/2/24 έως 22/3/24
Κάθε Παρασκευή στις 23:30

Πολιτισμός Τελευταίες ειδήσεις