Πολιτική

Τσιάρας: Το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης στέλνει ισχυρό μήνυμα στους επενδυτές

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

 Ισχυρό θετικό μήνυμα στους επενδυτές στέλνει το νομοσχέδιο για τη σύσταση ειδικών τμημάτων στα δικαστήρια τονίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας. 

Το σχέδιο νόμου για τη σύσταση ειδικών τμημάτων στα δικαστήρια, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση στέλνει ισχυρό μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι φιλική και ελκυστική χώρα για νέες επενδύσεις, καθώς παρέχει δυνατότητα επίλυσης δικαστικών διαφορών για υποθέσεις με έντονο αναπτυξιακό πρόσημο, τονίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Τα Νέα.

Ο κ. Τσιάρας υπογράμμισε τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν την περίοδο της πανδημίας, στην κατεύθυνση επιτάχυνσης των δικαστικών διαδικασιών, αναφέροντας ιδιαίτερα την ψηφιοποίηση και ηλεκτρονική παραλαβή πιστοποιητικών από τις δικαστικές αρχές και την δρομολόγηση απόδοσης ψηφιακών υπογραφών σε δικαστές και δικηγόρους.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο μόνιμης εφαρμογής της παράτασης του δικαστικού έτους λόγω κορονοϊού, απάντησε ότι οι έκτακτες ρυθμίσεις εν μέσω πανδημίας, θα αρθούν με την λήξη της κρίσης

Σχετικά με τις παρεμβάσεις στα δικαστικά μέγαρα, ώστε με την επαναλειτουργία τους να καλύπτουν τις ανάγκες της δημόσιας υγείας, αφού ανέφερε την μεγάλη προμήθεια υγειονομικού υλικού και μέσων ατομικής προστασίας για το προσωπικό, τόνισε ότι εξασφαλίζονται οι πόροι για τις ανάγκες που θα προκύψουν από την επαναφορά της Δικαιοσύνης στην κανονικότητα. Όσο για το σχετικό χρονοδιάγραμμα ο κ. Τσιάρας, τόνισε ότι αυτό θα το υπαγορεύσουν η εξέλιξη της πανδημίας και η αρμόδια ομάδα του κ. Τσόδρα. Πάντως δήλωσε αισιόδοξος ότι στο τέλος του μήνα θα μπορούμε να μιλάμε για τα πρώτα βήματα σταδιακής επανόδου στην κανονικότητα.

Τέλος ο υπουργός είπε ότι με την μαζική δημοσίευση αποφάσεων στην διάρκεια της καραντίνας, οι Έλληνες δικαστές στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και βελτίωσαν τους δείκτες αποδοτικότητας της Δικαιοσύνης, κεκτημένο το οποίο πρέπει να διατηρήσουμε και μετά την κρίση.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χρήστος Τριαντόπουλος κατά Μαρίας Καρυστιανού: Χυδαία ψεύδη όσα είπε για «κρέατα προς μεταφορά» των θυμάτων στα Τέμπη
«Η διαδικασία ενώπιον του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου, όπως ζήτησα από την πρώτη στιγμή, είναι, πλέον, πολύ κοντά και η Αλήθεια εκεί, θα λάμψει» υπογράμμισε ο πρώην υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ
Χρήστος Τριαντόπουλος 73
Παύλος Μαρινάκης για Σαμαρά: «Ο δρόμος της Βόρειας Μακεδονίας προς την Ευρώπη περνάει μέσα από την Ελλάδα»
Το Μέγαρο Μαξίμου απάντησε στα όσα είπε ο Αντώνης Σαμαράς για τα κειμήλια που επιστρέφονται στην Ελλάδα από τη Βουλγαρία: «Η καλύτερη απάντηση είναι η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης 7
Κυριάκος Μητσοτάκης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «Δεν θα δεχθούμε αναγνώριση ξένης κυριαρχίας ή δανεισμό – Ήρθε η ώρα της δικαιοσύνης»
«Τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να εκτίθενται μαζί» - «Τα μνημεία, δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται ως λάφυρα πολέμου, ούτε ως θύματα συγκυριών μεταγενέστερων της δημιουργίας τους»
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
245