Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Δύο ευρωπαϊκά συνέδρια για την ενίσχυση της έρευνας, της καινοτομίας και της ανάπτυξης

Δύο ευρωπαϊκά συνέδρια για την ενίσχυση της έρευνας, της καινοτομίας και της ανάπτυξης

Η Αθήνα φιλοξενεί ταυτόχρονα, αύριο και μεθαύριο, δύο διήμερα ευρωπαϊκά συνέδρια, που αποσκοπούν στην τόνωση της έρευνας, της καινοτομίας και της ανάπτυξης και τα οποία πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ολοκληρώνεται αυτό τον μήνα.

Το πρώτο συνέδριο με θέμα «Πρόσβαση στη χρηματοδότηση για Έρευνα, Καινοτομία και Ανάπτυξη», διοργανώνεται από το Δίκτυο Πράξη, με τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) και της Γενικής Διεύθυνσης Έρευνας και Καινοτομίας της ΕΕ

Σκοπός του συνεδρίου είναι η ενημέρωση για τα χρηματοδοτικά εργαλεία του προγράμματος «Ορίζοντας 2020» (Horizon 2020) της ΕΕ, τα οποία έχουν ως στόχο τη διευκόλυνση της πρόσβασης σε χρηματοδότηση για την έρευνα, την καινοτομία και την ανάπτυξη. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις αλληλεπιδράσεις μεταξύ αυτών των εργαλείων, των αντίστοιχων δυνατοτήτων μέσω του προγράμματος COSME, των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων, καθώς και των σχετικών χρηματοδοτικών εργαλείων σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου (στο ξενοδοχείο «Ιντερκοντινένταλ») θα γίνει και η υπογραφή δύο συμφωνιών μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων, οι οποίες θα σηματοδοτήσουν την έναρξη δυο νέων σημαντικών ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων, που αποσκοπούν στην ενίσχυση των ευρωπαϊκών καινοτόμων επιχειρήσεων.

Το δεύτερο διεθνές Συνέδριο για την Καινοτομία και την Περιφερειακή Ανάπτυξη «Week of Innovative Regions in Europe-WIRE 2014» θεωρείται το σημαντικότερο ευρωπαϊκό φόρουμ διαλόγου για τις περιφερειακές στρατηγικές σε σχέση με την καινοτομία και την ανάπτυξη. Διοργανώνεται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ).

Το συνέδριο, που πραγματοποιείται για πέμπτη συνεχή χρονιά, συμπίπτει με την έναρξη του ευρωπαϊκού προγράμματος «Ορίζοντας 2020» για την έρευνα και καινοτομία και των νέων Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων. Στόχος της εκδήλωσης είναι να αναδείξει τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία και τις καλές πρακτικές προς μίμηση, ώστε να υπάρξει πιο αποτελεσματική υλοποίηση των στρατηγικών «ευφυούς εξειδίκευσης» στις Περιφέρειες της Ευρώπης.

Στο συνέδριο (στην Αίγλη Ζαππείου) θα συμμετάσχουν στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΟΟΣΑ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, υπεύθυνοι διαχείρισης Διαρθρωτικών Ταμείων και Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, αναπτυξιακοί οργανισμοί, φορείς μεταφοράς τεχνολογίας, ερευνητές, επιχειρηματίες κ.α.

Διαβάστε επίσης:

Μικρομεσαίες επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε