Tasteit

Koukoumi Hotel: Όταν το fine dining έγινε vegan

Koukoumi Hotel: Όταν το fine dining έγινε vegan

Αν είστε φαν της παραδοσιακής κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής που συνδυάζεται με έναν σύγχρονο, βιώσιμο τρόπο ζωής, τότε το Koukoumi Hotel στη Μύκονο, με τις 14 ευρύχωρες σουίτες  boho chic αισθητικής μπορεί να γίνει το δικό σας καταφύγιο, για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Φέτος, όμως αξίζει να το επισκεφτεί κανείς και για έναν ακόμη λόγο: το γαστρονομικό επίκεντρο του ξενοδοχείου εξελίσσεται, καθώς το βραδινό fine dining εμπλουτίζεται με ένα νέο, επιμελημένο degustation menu που υπογράφει η σεφ Αγγελική Χαραμή. Εξυπακούεται, πως το μενού απευθύνεται σε όλους όσους αναζητούν νέες γευστικές εμπειρίες, ανεξάρτητα από το αν ακολουθούν vegan διατροφή ή όχι.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Koukoumi Vegan Hotel (@koukoumi_hotel_mykonos)

Η Χαραμή επιχειρεί μια δημιουργική σύνθεση μεσογειακών γεύσεων με διακριτικές ιαπωνικές επιρροές, που βασίζεται σε φρέσκες, τοπικές και άγριας συλλογής πρώτες ύλες. Μαζί με την ομάδα της παρασκευάζουν στο εργαστήριό τους από ζυμαρικά και αρτοσκευάσματα έως vegan τυριά, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε κάθε στάδιο.

Χαρακτηριστικά πιάτα είναι η Nebula Voyage όπου πρωταγωνιστεί η μελιτζάνα, μαγειρεμένη σε στυλ unagi, μαζί με τσίλι, τραγανό πράσο, σχοινόπρασο και μαγιονέζα miso,  η σαλάτα – ταρτάρ Fresh Summer με καπνιστή ντομάτα και καρπούζι, σορμπέ αγγουριού, ζυμωμένο χαβιάρι πιπεριάς, παγωτό τυριού, κράκερ ρίγανης και κάπαρη, οι ταλιατέλες Twist and Crisp με λευκό πέστο, λάδι βασιλικού, σπόρους μουστάρδας τουρσί, κομματάκια σκόρδου και τραγανό μανιτάρι enoki που έχει ζυμωθεί με koji και το πλούσιο, λειωμένο και άψογα αλατισμένο επιδόρπιο Chocolate Lava Land, με αλμυρή καραμέλα τοπιναμπούρ, παγωτό, crumble και tonka. 

Η Χαραμή επιχειρεί μια δημιουργική σύνθεση μεσογειακών γεύσεων με διακριτικές ιαπωνικές επιρροές, που βασίζεται σε φρέσκες, τοπικές και άγριας συλλογής πρώτες ύλες

Αξίζει, επίσης, να δοκιμάσετε τον σύγχρονο φόρο τιμής στο αγαπημένο ελληνικό γλυκό του κουταλιού «υποβρύχιο βανίλια» — επαναπροσδιορισμένο μέσα από το πρίσμα της ζύμωσης και της vegan καινοτομίας. Φτιαγμένη με φυτικά συστατικά και φρέσκο ​​koji, αυτή η παραδοσιακή λιχουδιά μεταμορφώνεται σε ένα ντελικάτο, ζωντανό επιδόρπιο — απαλό, κρεμώδες, αλλά και σύνθετο, που ξυπνά αναμνήσεις από την παιδική ηλικία και τα περασμένα καλοκαίρια.

Το μενού αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο μέσα από ένα προσεγμένο wine pairing, με επιλογές αποκλειστικά από vegan ετικέτες, δίνοντας έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα.

Η ατμόσφαιρα δίπλα στην πισίνα, ο διακριτικός φωτισμός και η προσεγμένη αισθητική ολοκληρώνουν την εμπειρία ενός αυθεντικού vegan fine dining.

Τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας, το πλούσιο, πρωινό στον μπουφέ, το δροσερό snack menu για τις ώρες της πισίνας και το βραδινό a la carte menu στο Koukoumi προσφέρουν προτάσεις που συνδυάζουν την απόλαυση με τη φροντίδα για το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Χωρίς καμία χρήση ζωικών παραγώγων, χωρίς σπατάλη και το πιο σημαντικό,  χωρίς εκπτώσεις στη γεύση.

Άνω Μερά – Μύκονος, www.koukoumihotel.com

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα