Για τους περισσότερους το φαγητό μακαρόνια με κιμά, περιλαμβάνει σάλτσα κόκκινη.
Τόσο έντονα είναι συνυφασμένο το πιάτο αυτό των ζυμαρικών με την ντομάτα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Στις ΗΠΑ, όμως και ειδικά στον Νότο, οι πιο δημοφιλείς μακαρονάδες με κιμά δεν βασίζονται καθόλου σε σάλτσες ντομάτας.
Αντίθετα, χτίζουν τη γεύση τους πάνω στο σωστό σοτάρισμα του κρέατος, στα αρωματικά λαχανικά και στα μπαχαρικά που δίνουν χαρακτήρα.
Αναζητήστε στην αγορά το μεξικάνικο μείγμα μπαχαρικών Cajun, που είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά καρυκεύματα της κουζίνας της Λουιζιάνα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σπαγγέτι με «άσπρο» κιμά
Υλικά:
- 15 ml ελαιόλαδο
- 450 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 1 κ.σ. + 1 κ.γ. μείγμα μεξικάνικων μπαχαρικών
- 1 μέτριο λευκό ή κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (περίπου 250 γρ.)
- 2 μέτριες πιπεριές κόκκινη και πράσινη, ψιλοκομμένες (περίπου 250 γρ.)
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 340 γρ. σπαγγέτι
- 1,2 λίτρα νερό
- αλάτι
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι σε ροδέλες για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
- ψιλοκομμένος μαϊντανός (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αυτό είναι και το μοναδικό σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε.
Προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά μέχρι να ροδίσει καλά και να διαλυθεί σε μικρά κομμάτια.
Πασπαλίζουμε με 1 κουταλάκι από το μείγμα Cajun και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου μισό λεπτό μέχρι να απελευθερωθούν τα αρώματά του.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε τα σπαγγέτι και το νερό, φροντίζοντας τα ζυμαρικά να καλυφθούν όσο γίνεται από το υγρό. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να πάρουν βράση.
Μόλις το νερό κοχλάσει, αφαιρούμε το καπάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας συχνά ώστε να μη κολλήσουν τα ζυμαρικά μεταξύ τους.
Μαγειρεύουμε μέχρι τα σπαγγέτι να γίνουν al dente και το υγρό να μετατραπεί σε ελαφρώς δεμένη σάλτσα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα Cajun και ανακατεύουμε καλά.
Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι, αν χρειάζεται.
Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με φρέσκο κρεμμυδάκι ή μαϊντανό.