Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

16α γενέθλια της Google: H πιο διάσημη μηχανή αναζήτησης

16α γενέθλια της Google: H πιο διάσημη μηχανή αναζήτησης

Η παγκοσμίως μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης, η οποία μάλιστα άλλαξε και τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τον κόσμο του ίντερνετ, έκλεισε τα 16 χρόνια παρουσίας, και η Google το γιορτάζει δεόντως…

Η λειτουργία της γνωστής μηχανής αναζήτησης ξεκίνησε στης 27 Σεπτεμβρίου του 1998, με κύριο στόχο να οργανώσει όλες τις πληροφορίες του κόσμου, ηλεκτρονικές και μη, και να τις κάνει παγκόσμια διαθέσιμες μέσω του internet, με ταχύτητα που ξεπερνάει κάθε φαντασία, και προσβάσιμες από παντού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Google ξεκίνησε σαν μια κολεγιακή εργασία, από τον Λάρρυ Πέιτζ και τον Σεργκέι Μπριν, το έτος 1996 για μια μηχανή αναζήτησης.
Η μηχανή αναζήτησης της Google είναι πλέον μια από τις δημοφιλέστερες, αν όχι η δημοφιλέστερη, και έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, ενώ αποτελεί και μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητας με φράσεις όπως «γκουγκλάρω» ή «μπαίνω στο γκουκλ».
Τα τελευταία χρόνια η Google φιγουράρει στις λίστες με τις πιο επικερδείς εταιρείες παγκοσμίως, ενώ θεωρείται από τις εταιρείες που παρέχει στους εργαζόμενούς της, ένα από τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα για να δουλέψει κανείς.
Αποτελεί το απόλυτο συνώνυμο της εύρεσης πληροφοριών και ειδήσεων.

Διαβάστε επίσης:
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την κατηγορία Τεχνολογία

Φθινοπωρινή Ισημερία: Η πρώτη μέρα του Φθινοπώρου στη Google

Honinbo Shusaku: 185η επέτειος γέννησης του Honinbo Shusaku (βίντεο)

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε