Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Yahoo: 3 δισ. λογαριασμοί διέρρευσαν το 2013!

Yahoo

Η Yahoo ανακοίνωσε ότι το 2013 στην διαδικτυακή επίθεση που έγινε στο σύστημα της τελικά και οι 3 δισ. λογαριασμοί των χρηστών της παραβιάστηκαν

Από μία επίθεση χάκερ που έγινε στη Yahoo το 2013 φαίνεται πως τελικά δεν έχουν διαρρεύσει 1 δισεκατομμύριο λογαριασμοί χρηστών όπως ισχυριζόταν η εταιρία μέχρι πριν λίγο καιρό, αλλά σύμφωνα με νέα στοιχεία από τις έρευνες που έκαναν οι ειδικοί, τελικά 3 δισεκατομμύρια λογαριασμοί είναι στην κατοχή τρίτων σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Yahoo.

Οι hackers έχουν στην κατοχή τους ονόματα, κωδικούς, τηλεφωνικούς αριθμούς και διευθύνσεις, αλλά όχι τα στοιχεία των πιστωτικών καρτών ή τραπεζικών λογαριασμών των χρηστών.

Η Yahoo από την πλευρά της έχει ξεκινήσει να ειδοποιεί όλους τους κατόχους λογαριασμών που δεν είχαν ειδοποιηθεί για την επίθεση μέχρι σήμερα και έχει ακυρώσει

Τέλος όπως είναι λογικό η εταιρία έχει λάβει πλέον όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία όλων των λογαριασμών των χρηστών της αλλά συμβουλεύει όλους τους χρήστες που είχαν ενεργούς λογαριασμούς εκείνη την περίοδο να αλλάξουν κωδικούς αλλά και τα ερωτήματα ασφαλείας που είχαν βάλει.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις