Δευτέρα, 6 Μαΐ
17oC Αθήνα

Το Facebook αγοράζει εφαρμογή γυμναστικής!

Το Facebook αγοράζει εφαρμογή γυμναστικής!

Το Facebook αγόρασε την εταιρεία που δημιούργησε την fitness εφαρμογή Moves. 

Ο λόγος για την φινλανδική ProtoGeo Oy η οποία με την εφαρμογή Moves που δημιούργησε επιτρέπει στους χρήστες να μετρούν την απόσταση που περπατούν και τις θερμίδες που καίνε. 
 
Με την κίνηση του αυτή το Facebook φαίνεται ότι θέλει να μπει στην αγορά της τεχνολογίας fitness και παρακολούθησης υγείας στην οποία ήδη έχουν δείξει ενδιαφέρον πολλές μεγάλες εταιρίες όπως είναι η Google και η Apple.
 
Με την εφαρμογή “Moves” το Facebook δεν θα χρειάζεται να δημιουργήσει κάποιο δικό του hardware μιαςκ και η εφαρμογή χρησιμοποιεί τους αισθητήρες του smartphone για να κάνει τις μετρήσεις του.
 
Το Moves, το οποίο είναι δωρεάν, έχει γίνει downloaded πάνω από τέσσερα εκατ. φορές για iPhones και τηλέφωνα με Android, σύμφωνα με την ProtoGeo.
 
Τέλος η εφαρμογή θα συνεχίσει να διατίθεται δωρεάν για iPhone και συσκευές Android χωρίς να υπάρχουν κάποια σχέδια για ενσωμάτωση των δεδομένων της με το Facebook ενώ ακόμα, δεν έχει γίνει γνωστό το ποσό της εξαγοράς το οποίο σύμφωνα με εκπρόσωπό του Facebook δεν είναι τόσο μεγάλο όσο με άλλες σημαντικές συμφωνίες, όπως ήταν η αγορά του WhatsApp (19 δισ. δολάρια) και του Oculus VR (2,3 δισ.).
 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε