Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ακίρα Ιφουκούμπε: Ο μουσικός που συνέθεσε τη μουσική του «Godzilla»

Ακίρα Ιφουκούμπε: Ο μουσικός που συνέθεσε τη μουσική του «Godzilla»

Η Google τιμάει σήμερα 31 Μαϊου 2021 με ένα Doodle τον μεγάλο Ιάπωνα μουσικό και συνθέτη Ακίρα Ιφουκούμπε. Εμβληαμτικό έργο του η μουσική του «Godzilla».

Ο μουσικός Ακίρα Ιφουκούμπε (Akira Ifukube) είναι σήμερα το τιμώμενο πρόσωπο της Google. Η μηχανή αναζήτησης έχει αφιερώσει το σημερινό Doodle στον μουσικό που συνέθεσε τη μουσική για το «Godzilla», με αφορμή τη συμπλήρωση 107 χρόνων από τη γέννησή του.

Ο μουσικός Ακίρα Ιφουκούμπε γεννήθηκε σαν σήμερα 31 Μαϊου το έτος 1914 στην πόλη Κουσίρο, στο νησί του Χοκάιντο, της Ιαπωνίας.

Ως έφηβος υπήρξε ένας πραγαμτικά παθιασμένος ακροατής των ευρωπαϊκών μουσικών κομματιών και φιλοδοξούσε να ενώσει τη βαθιά ριζωμένη εθνική του ταυτότητα σε πρωτότυπες συνθέσεις.

Η ιδέα αυτή ενισχύθηκε αφού άκουσε το συναισθηματικό ορχηστρικό κομμάτι του Ρώσου συνθέτη του 1913 «The Rite of Spring» σε ηλικία 14 ετών.

Όταν αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο, ο Ακίρα Ιφουκούμπε επέλεξε να ακολουθήσει τον δρόμο της μουσικής.

Το έτος 1947, κυκλοφόρησε την πρώτη από τις περισσότερες από συνολικά 250 μουσικές για ταινίες του που παρήγαγε τα επόμενα 50 περίπου χρόνια.

Αποκορύφωμα της καριέρας του ήρθε το 1954 όταν έγραψε το soundtrack για την ιαπωνική ταινία ιαπωνική «Godzilla» (1954 σε σκηνοθεσία Ισιρόο Χόντα).

Ο Ακίρα Ιφουκούμπε πέθανε στις 8 Φεβρουαρίου 2006, σε ηλικία 91 ετών.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις