Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Από “χαστούκι” σε “χαστούκι” το Zoom, προσέλαβε Ελληνοαμερικανό «σωτήρα»

Από “χαστούκι” σε “χαστούκι” το Zoom, προσέλαβε Ελληνοαμερικανό «σωτήρα»
Φωτογραφία Reuters

Από την ημέρα που εκατομμύρια εργαζόμενοι στον κόσμο αναγκάστηκαν να δουλεύουν από το σπίτι, η πλατφόρμα βιντεοδιασκέψεων Zoom έγινε… talk of the town. Γρήγορα όμως άρχισαν τα προβλήματα.

Τα παράπονα για την ασφάλεια που δεν παρέχει το Zoom δεν άργησαν, με αποτέλεσμα η μια μετά την άλλη οι μεγάλες επιχειρήσεις να γυρνούν την πλάτη στην πλατφόρμα που μέσα σε χρόνο dt είδε τους χρήστες να εκτοξεύονται από τα 10 εκατομμύρια, σε περισσότερους από 200 εκατ.!

Click4more Το Zoom παραδέχτηκε την τεράστια διαρροή προσωπικών δεδομένων! “Λέει ψέματα ότι έχει κρυπτογράφηση”

Πριν από μερικές μέρες η NASA και η Space X του Έλον Μασκ απαγόρευσαν τους υπαλλήλους τους να χρησιμοποιούν το Zoom. Το ίδιο έκανε και η Google, που ζήτησε από τους εργαζόμενους της να μη χρησιμοποιούν στα λάπτοπ τους το Zoom για λόγους ασφαλείας.

«Το Zoom δεν πληροί τις προδιαγραφές ασφαλείας μας όσον αφορά τις εφαρμογές που χρησιμοποιούνται από τους υπαλλήλους μας», δήλωσε εκπρόσωπος της Google. Επίσης, η Ταϊβάν και η Γερμανία έχουν ήδη επιβάλει περιορισμούς στη χρήση της πλατφόρμας, σύμφωνα με το Reuters.

Το Zoom και ο… Άλεξ Στάμος

Σε όλα αυτά κάπως έπρεπε να «απαντήσει» το Zoom. Η πλατφόρμα που ανταγωνίζεται το Teams της Microsoft και το Webex της Cisco και μέσα σε λίγες μέρες είδε τις “μετοχές” της να εκτοξεύονται, κινδυνεύει να καταποντιστεί.

Όταν ο επικεφαλής και ιδρυτή του Zoom, Έρικ Γιουάν, άκουσε τον πρώην επικεφαλής κυβερονασφάλειας του Facebook Άλεξ Στάμος να δηλώνει πως η πλατφόρμα πρέπει να έχει μεγαλύτερη διαφάνεια και να υλοποιήσει ένα σχέδιο ασφάλειας μέσα στις επόμενες 30 μέρες, αποφάσισε να δράσει. Και τον προσέλαβε.

Έτσι, το Zoom ανακοίνωσε ότι ο Ελληνοαμερικανός Άλεξ Στάμος, που σήμερα διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ της Καλιφόρνια, αναλαμβάνει σύμβουλός του ώστε να λυθεί το ζήτημα της ασφάλειας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις