Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Apple: Ρεκόρ εσόδων με απογοητευτικές πωλήσεις iPhone 6s και 6S Plus

Apple: Ρεκόρ εσόδων με απογοητευτικές πωλήσεις iPhone 6s και 6S Plus

H Apple ανακοίνωσε ότι το πρώτο τρίμηνο είχε ρεκόρ κέρδους παρά το γεγονός ότι οι πωλήσεις των iPhone 6s και 6S Plus σημείωσαν πτώση

Την πιο αργή ανάπτυξη, από το 2007, που η Apple κυκλοφόρησε το πρώτο iPhone ανακοίνωσε η Apple στο 1 πρώτο οικονομικό της τρίμηνο
Μπορεί η Apple να ανακοίνωσε ακόμα ένα ρεκόρ εσόδων στο 1ο οικονομικό της τρίμηνο όμως οι πωλήσεις των iPhone 6s και 6S Plus σημείωσαν μία μικρή πτώση 0.4% (74.8 εκατομμύρια συσκευές)σε σχέση με το το αντίστοιχο οικονομικό τρίμηνο του 2015 (75.5 εκατομμύρια συσκευές).
Σύμφωνα με τους αναλυτές αυτό συμβαίνει γιατί οι νέες συσκευές της Apple έχουν λιγότερα νέα χαρακτηριστικά και καινοτομίες σε σχέση με τους προκάτοχούς τους κι έτσι πολλοί είναι εκείνοι που προτιμούν να αγοράσουν ένα iPhone 6 που είναι φθηνότερο ή απλά περιμένουν την κυκλοφορία του iPhone 7.
Τέλος παρά το γεγονός αυτό, η Apple κατέγραψε ακόμα ένα ρεκόρ κέρδους (18 δισ. δολάρια) ενώ για το 2ο τρίμηνο προβλέπει τα έσοδά της να είναι μεταξύ 50 και 53 δισεκατομμυρίων δολαρίων έναντι 58 δισ. που είχε το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015 (78 δισ. δολάρια)

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε