Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Έξαλλος ο Tim Cook με την εφαρμογή της Uber!

Έξαλλος ο Tim Cook με την εφαρμογή της Uber!

O CEO της Apple Tim Cook έβαλε κατηγορεί τον τον ιδρυτή της υπηρεσίας μετακινήσεων Uber, Travis Kalanick, για απάτη

O Travis Kalanick είχε δώσει οδηγίες στους τεχνικούς της εταιρείας του να καμουφλάρουν την έκδοση της εφαρμογής για το App Store. Ο λόγος ήταν ότι η Apple δεν θα ανακάλυπτε πως η Uber συνέχιζε να ταυτοποιεί κρυφά iPhones ακόμα κι όταν η εφαρμογή είχε διαγραφεί από τις συσκευές. Κάτι τέτοιο αποτελεί έναν ελιγμό απάτης που παραβιάζει τις κατευθυντήριες οδηγίες της Apple σχετικά με το προσωπικό απόρρητο, αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη σχετική ανακοίνωση της τεχνολογικής εταιρείας.
Ωστόσο, η Apple ανακάλυψε την απάτη, με αποτέλεσμα ο Cook να ζητήσει επείγουσα συνάντηση με τον Travis Kalanick.
«Ενημερώθηκα ότι παραβιάζατε ορισμένους από τους κανόνες μας», φέρεται ότι είπε ο Cook στον ιδρυτή της Uber. «Σταματήστε αμέσως αυτό το κόλπο ειδάλλως η εφαρμογή θα απαγορευτεί από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple».
Οι πληροφορίες λένε ότι η στιγμή αυτή ήταν γεμάτη ένταση για τον Kalanick, αφού εάν η εφαρμογή απαγορευτεί από το App Store η Uber θα χάσει την πρόσβαση σε εκατομμύρια κατόχους iPhone, καταστρέφοντας στην ουσία την εταιρεία. Για τον λόγο αυτόν ο Kalanick φέρεται πως υποχώρησε.
Στην προσπάθειά του να αναδείξει την Uber ως μια παγκόσμια, κυρίαρχη επιχείρηση, ο Kalanick έχει αγνοήσει ανοιχτά κατά καιρούς πολλούς κανόνες και οδηγίες, υποχωρώντας μόνο όταν «πιαστεί στα πράσα». Έχει παραβιάσει κανονισμούς που αφορούν στις μεταφορές και την οδική ασφάλεια, έχει καταφέρει να παραμερίσει σημαντικούς ανταγωνιστές καθώς επίσης και να καλύψει νομικά κενά και γκρίζες περιοχές ώστε να κερδίσει επιχειρηματικό πλεονέκτημα.
Επιπλέον, το τελευταίο διάστημα η εταιρεία έχει έρθει αντιμέτωπη με αρνητική δημοσιότητα και σε ορισμένες από τις περιπτώσεις εμπλεκόταν άμεσα ο Kalanick. Από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση εντός της εταιρείας μέχρι ένα βίντεο που δείχνει τον Kalanick να καβγαδίζει ανοιχτά με έναν οδηγό της Uber, το μέλλον της εταιρείας φαντάζει αβέβαιο.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε