Τρίτη, 21 Μαΐ
21oC Αθήνα

Η Amazon δεν έδωσε στοιχεία χρήστη από το Echo στην Αστυνομία!

Η Amazon δεν έδωσε στοιχεία χρήστη από το Echo στην Αστυνομία!

Οι αστυνομικές αρχές του Arkansas στις ΗΠΑ έβγαλαν ένταλμα το οποίο αναγκάζει την Amazon να παραδώσει τα ηχογραφημένα αρχεία που έχει αποθήκευση η συσκευή Amazon Echo ενός χρήστη που κατηγορείται για φόνο πρώτου βαθμού.

Αν και το Amazon Echo δεν μπορεί να λειτουργήσει ως συσκευή ηχογράφησης, οι φωνητικές εντολές που δίνει ο χρήστης στην ψηφιακή βοηθό Alexa, καταγράφονται και στη συνέχει στέλνονται στους servers της Amazon όπου από εκεί επεξεργάζεται η το ζήτημα του χρήστη και του στέλνεται η απάντηση.
 
Αυτές οι εντολές μένουν αποθηκευμένες στους servers της Amazon και ο χρήστης μπορεί ανά πάσα στιγμή να τις δει μέσα από την ειδική εφαρμογή Alexa που έχει εγκατεστημένη στο smartphone του. 
 
Με αυτό το σκεπτικό οι αστυνομικές αρχές του Arkansas έβγαλαν ένταλμα το οποίο αναγκάζει την Amazon να παραδώσει τα ηχογραφημένα αρχεία αυτά ενός χρήστη που κατηγορείται για φόνο πρώτου βαθμού, για να δουν αν υπάρχει κάτι σχετικό με το περιστατικό αυτό.
 
Για την ώρα η Amazon δεν έχει δώσει τα στοιχεία που της έχουν ζητηθεί και όπως είναι λογικό έχει ξεκινήσει ήδη δικαστική διαμάχη μεταξύ της εταιρίας και των αρχών αφού αν η εταιρία συμμορφωθεί με το ένταλμα θα είναι παραβίαση της ιδιωτικότητας και των προσωπικών δεδομένων του χρήστη της.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε