Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Η Google δίνει μία πρώτη γεύση από τα Hi-Tech γυαλιά της

Η Google δίνει μία πρώτη γεύση από τα Hi-Tech γυαλιά της

Η Google παρουσίασε μία νέα γενιά επαναστατικών γυαλιών που συνδέονται με το διαδίκτυο. 

Το «Project Glass», όπως ονομάζεται το νέο project της Google παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με φωτογραφίες και βίντεο μέσα από το κοινωνικό δίκτυό της εταιρίας, Google+.
 
Τα νέα γυαλιά, αυτά, διαθέτουν κομψούς ασημένιους σκελετούς πάνω στους οποίους είναι προσαρμοσμένες μικροσκοπικές κάμερες και ειδικοί φακοί-οθόνες, που επιτρέπουν στον κάτοχο-χρήστη τους, να δέχεται online πληροφορίες και ηλεκτρονικά μηνύματα, να κάνει αναζητήσεις στο διαδίκτυο και να βλέπει βίντεο.

Ο χρήστης στον φακό των γυαλιών αυτών μπορεί να ενημερώνεται για ειδήσεις, και άλλες πληροφορίες μέσα από διάφορες διαδικτυακές υπηρεσίες αλλά και για τα δεδομένα του smartphone του, ενώ παράλληλα μπορεί να τραβήξει φωτογραφία οτι βλέπει γύρω του ή να κάνει μια βιντεο-διάσκεψη με άλλους χρήστες.

 
Tα γυαλιά αυτά χρησιμοποιούν μία παραλλαγή του Android λειτουργικού της Google και βρίσκονται ακόμα σε πειραματικό στάδιο.
 
Τέλος η Google μέσα από την σχετική σελίδα του «Project Glass» στο Google+ δέχεται τις προτάσεις των χρηστών για τη νέα αυτή τεχνολογία, ώστε να μπορέσει να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο.
 

 

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε