Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Κάτι… ψιλά κόστισε στον Ζούκερμπεργκ ο νέος τρόπος λειτουργίας του Facebook

Κάτι… ψιλά κόστισε στον Ζούκερμπεργκ ο νέος τρόπος λειτουργίας του Facebook

Είχε μια… μικρή επίπτωση όπως φαίνεται στην τσέπη του πολυδισεκατομμυριούχου Μαρκ Ζούκερμπεργκ, η απόφασή του να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας του Facebook.

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, η μεταβολή στο news feed των χρηστών, είχε σαν αποτέλεσμα την μείωση των κερδών κατά 4,4%, ήτοι 3.300.000.000 ευρώ.

Αυτό γιατί οι εταιρείες δεν… ψήθηκαν και πολύ με τις αλλαγές, και δεν επένδυσαν τόσο όσο άλλες χρονιές. Όπως δηλώνει πάντως ο ίδιος ο Ζούκερμπεργκ, οι αλλαγές έγιναν ώστε οι χρήστες να λαμβάνουν περισσότερες ειδοποιήσεις από φίλους και συγγενείς, παρά από εταιρείες.

Από ορισμένους ειδικούς η κίνηση αυτή ερμηνεύεται ως απέλπιδα προσπάθεια για να “αναθερμάνει” το ενδιαφέρον των χρηστών, στους οποίους παρατηρείται μείωση στα “ποσταρίσματα” σχετικά με προσωπικά τους στοιχεία. Στοιχεία που για το Facebook είναι πολύ σημαντικά εργαλεία προσέλκυσης επενδύσεων για διαφημιστικές καμπάνιες.

Πάντως οι ίδιοι ειδικοί αναφέρουν πως μπορεί προσωρινά να παρατηρείται μείωση στα κέρδη, ωστόσο εάν το κλίμα “αναθερμανθεί”, τότε τα δισεκατομμύρια θα πάρουν και πάλι… την άνοδο.

 

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις