Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Νέο, πιο βιώσιμο μοντέλο αγορών από τα Public

Νέο, πιο βιώσιμο μοντέλο αγορών από τα Public

Το Public Συντάγματος κάνει πράξη τη δέσμευση για μηδενικά απόβλητα και έναν πιο πράσινο πλανήτη.

Η ανακύκλωση υλικών ήταν μόνο η αρχή, αλλά δεν είναι αρκετή για να περιορίσει την υπέρμετρη παγκόσμια παραγωγή απορριμμάτων ή να καλύψει την ανάγκη βιώσιμης διαχείρισης των πρώτων υλών. Πλέον, οι οικονομίες, οι κοινωνίες, ο πλανήτης μπαίνουν πιο δυναμικά στην εποχή του «zero waste», του μέγιστου στόχου μη παραγωγής απορριμμάτων στο έδαφος, το νερό και τον αέρα.

Η συστράτευση για το zero waste σημαίνει εκ βάθρων ανασχεδιασμό και διαχείριση προϊόντων και διαδικασιών, για τη συστηματική μείωση και εξάλειψη του όγκου, τη διατήρηση και την επαναχρησιμοποίηση όλων των πόρων, μεγιστοποιώντας τα οφέλη της κυκλικής οικονομίας και κάνοντας γενναία και αποφασιστικά βήματα για ένα βιώσιμο μέλλον.

Σε αυτή την νέα εποχή της συνειδητοποίησης ότι ο πλανήτης δεν είναι ανεξάντλητος, οι πολίτες σε όλο τον κόσμο δίνουν «σήμα» στις επιχειρήσεις να μετασχηματίσουν τα μοντέλα λειτουργίας τους προς μια πιο πράσινη ζωή. Αρχής γενομένης από τις καταναλωτικές συνήθειες που αλλάζουν ραγδαία, οδηγώντας το επιχειρείν σε νέα, πιο περιβαλλοντικά υπεύθυνα μονοπάτια.

Συνειδητοποιημένοι στην περιβαλλοντική τους συμπεριφορά είναι και οι καταναλωτές στη χώρα μας: σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του ECR Hellas, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν «ELTRUN» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, οι Έλληνες έχουν «πρασινίσει» τις καταναλωτικές τους συνήθειες: σχεδόν 8 στους 10 (76%) χρησιμοποιούν κέντρα ανακύκλωσης και προσπαθούν να αγοράζουν μόνο προϊόντα που μπορούν να ανακυκλωθούν. Επίσης, ποσοστό 62% δεν θα αγόραζε προϊόντα με υπερβολική συσκευασία, ενώ μεταξύ δύο προϊόντων θα επέλεγε το λιγότερο επιβλαβές για το περιβάλλον και θα αντικαθιστούσε προϊόντα για οικολογικούς λόγους.

Αυτήν την τάση βιώσιμης κατανάλωσης καλείται να «διαβάσει» το λιανικό εμπόριο στη χώρα μας, υιοθετώντας ένα πιο βιώσιμο και περιβαλλοντικά υπεύθυνο μοντέλο λειτουργίας, προσαρμόζοντας τη δραστηριότητά του στις απαιτήσεις της αειφορίας. Την αρχή κάνει το Public Group με το πρόγραμμα «LoveEarth», μετατρέποντας το Public Συντάγματος στο πρώτο zero waste κατάστημα στην Ελλάδα και προσκαλώντας την αγορά, τους συνεργάτες, τους προμηθευτές και εντέλει τους καταναλωτές να στηρίξουν με τις επιλογές τους ένα νέο μοντέλο κυκλικής οικονομίας και βιώσιμης επιχειρηματικής λειτουργίας.

Τα Public αναγνώρισαν την ανάγκη για ένα νέο μοντέλο στη λειτουργία των καταστημάτων τους και ένα νέο μοντέλο αγορών, δημιουργώντας νέες αγοραστικές συνήθειες, με προϊόντα και υπηρεσίες για μία πιο φιλική προς το περιβάλλον ζωή.

Το εμβληματικό κατάστημα Public στο Σύνταγμα, ένα ιστορικό κτήριο-κόσμημα στην καρδιά του Συντάγματος, γίνεται το πρώτο zero waste κατάστημα στη χώρα και καλωσορίζει τους καταναλωτές και επισκέπτες του στο κίνημα «Just Go Zero», σε συνεργασία με την εταιρεία Polygreen, μέσω της εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου μοντέλου κυκλικής οικονομίας. Κάνοντας αγορές ή απολαμβάνοντας τον καφέ τους στο κατάστημα Public στο Σύνταγμα, οι καταναλωτές συνειδητά και έμπρακτα στηρίζουν την προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον, χωρίς απορρίμματα.

Τα Public, σε συνεργασία με την εταιρεία Polygreen που εξειδικεύεται σε εφαρμογές για την κυκλική οικονομία, ξεκινούν από το κατάστημα του Συντάγματος, εντάσσοντας στο σύνολο της λειτουργίας του, αλλά και στο Public Café, ολοκληρωμένα ρεύματα μείωσης, ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης υλικών, καλύπτοντας όλα τα οργανικά απόβλητα, τα υπολείμματα καφέ, τα καπνικά προϊόντα, το χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο και το πλαστικό.

Οι πελάτες του Public στο Σύνταγμα δηλώνουν την αγάπη τους για τη Γη και ο Όμιλος στηρίζει την επιλογή τους για μια ζωή με μικρότερη επίδραση στο περιβάλλον, εισάγοντας ένα νέο αγοραστικό μοντέλο, μέσα από υπηρεσίες όπως είναι η επισκευή ή η διάθεση ανακατασκευασμένων ηλεκτρονικών συσκευών, καθώς και τη διάθεση φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων ή υπηρεσιών.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις