Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Ο Guardian έπεσε θύμα επίθεσης με ransomware – Η ανακοίνωση του βρετανικού μέσου

Ο Guardian έπεσε θύμα επίθεσης με ransomware – Η ανακοίνωση του βρετανικού μέσου
Φωτογραφία Αρχείου / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ο Guardian ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη (21.12.2022) ότι έπεσε θύμα επίθεσης με κακόβουλο λογισμικό ransomware, με αποτέλεσμα να επηρεαστεί η λειτουργία του βρετανικού μέσου από το βράδυ της Τρίτης μέχρι σήμερα και οι εργαζόμενοι να δουλέψουν με τηλεργασία.

Η επίθεση με κακόβουλο λογισμικό ransomware επηρέασε όλη την τεχνολογική υποδομή του Guardian, ανακοίνωσε το βρετανικό μέσο, όμως φαίνεται ότι τα χειρότερα έχουν αποφευχθεί, αφού οι περισσότερες ειδήσεις δημοσιεύονται κανονικά στη ροή του και οι υπεύθυνοι πιστεύουν ότι θα καταφέρουν να εκδώσουν και την αυριανή εφημερίδα.

Όπως αναφέρει ο Guardian, ειδησεογραφικοί οργανισμοί σε όλο τον κόσμο γίνονται συχνά στόχοι κυβερνοεπιθέσεων από χάκερ αλλά ακόμη και από μυστικές υπηρεσίες χωρών. Ωστόσο, ο όμιλος πιστεύει ότι το συγκεκριμένο περιστατικό οφείλεται σε επίθεση ransomware, κατά την οποία χάκερ αποκτούν πρόσβαση και κλειδώνουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σαν να τους κρατούν «ομήρους» και κάνουν σχετικά αιτήματα για να τους απελευθερώσουν.

Η διευθύνουσα σύμβουλος του Guardian Media Group, Anna Bateson, και η αρχισυντάκτρια, Katharine Viner, είπαν στο προσωπικό: «Όπως όλοι γνωρίζουν, υπήρξε ένα σοβαρό περιστατικό που επηρέασε το δίκτυο και τα συστήματά μας πληροφορικής τις τελευταίες 24 ώρες. Πιστεύουμε ότι πρόκειται για επίθεση ransomware, αλλά συνεχίζουμε να εξετάζουμε όλες τις πιθανότητες».

Πηγή: Guardian

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις