Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Ο πρώτος νόμος της ΕΕ για τον κυβερνοχώρο είναι γεγονός!

Ο πρώτος νόμος της ΕΕ για τον κυβερνοχώρο είναι γεγονός!

Τα κράτη μέλη και οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν στον πρώτο νόμο για τον κυβερνοχώρο με τον οποίο απαιτείται η δήλωση από διαδικτυακές εταιρείες όπως είναι η Google και η Amazon, κάθε σοβαρής προσπάθειας κλοπής στοιχείων σε κρατικές αρχές.

Μετά από 5 ώρες διαπραγματεύσεων τα κράτη μέλη και οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρήκαν τη λύση στις ανησυχίες για επιθέσεις χάκερ στον κυβερνοχώρο που αποσκοπούν στην πρόσβαση σε ασφαλή και ιδιωτικά στοιχεία.
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υπεύθυνο για την δικτυακή ενοποίηση της ΕΕ Άντρους Άνσιπ ο νέος νόμος θα οικοδομήσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών για τις διαδικτυακές συναλλαγές, ιδιαίτερα μεταξύ κρατών αφού το διαδίκτυο δεν έχει σύνορα και πολύ εύκολα το πρόβλημα ενός κράτους μπορεί να επηρεάσει άμεσα την υπόλοιπη Ευρώπη. Γι’ αυτό το λόγο οι λύσεις για την ασφάλεια του κυβερνοχώρου θα πρέπει να καλύπτουν όλη την ΕΕ.
Έτσι στον νέο νόμο ο οποίος έχει τίτλο “Οδηγία Ασφάλειας Δικτύων και Πληροφόρησης”, καθορίζονται οι διαδικασίες ασφάλειας και αναφοράς εταιρειών σε σημαντικούς κλάδους όπως τις μεταφορές, την ενέργεια, την υγεία και τα χρηματιστηριακά ενώ οι εταιρείες που έχουν μόνο διαδικτυακή παρουσία θα έχουν λιγότερες υποχρεώσεις.
Πάντως πλέον σύμφωνα πάντα με το νόμο εταιρείες όπως είναι οι Google, Amazon, eBay και η Cisco, να τονίσουμε ότι τα κοινωνικά δίκτυα πχ Facebook, δεν συμπεριλαμβάνονται στις λίστες των εταιριών αυτών, θα πρέπει να αναφέρουν σοβαρά επεισόδια στις αρχές των κρατών, οι οποίες με τη σειρά τους θα μπορούν να επιβάλλουν κυρώσεις σε εταιρείες που δεν κάνουν τις αναφορές που απαιτούνται.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε