Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Oculus Go: Tο νέο αυτόνομο VR headset της Oculus

Oculus Go

Η Oculus παρουσίασε το νέο αυτόνομο VR Heasdset της, το Oculus Go, στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών Oculus Connect.

Δεν είναι κρυφό ότι το Facebook θέλει να μπει ενεργά στο κομμάτι της εικονικής πραγματικότητας γι’ αυτό άλλωστε και πριν λίγα χρόνια εξαγόρασε την Oculus που ειδικεύεται σε αυτό το κομμάτι.

Στο ετήσιο συνέδριο, Oculus Connect, που διοργανώνει η εταιρία o CEO του Facebook,Mark Zuckerberg, παρουσίασε το νέο, Oculus Go το οποίο αποτελεί το φθηνότερο αυτόνομο VR σύστημα (μιας και η συσκευή δεν χρειάζεται κάποιον υπολογιστή ή smartphone για να λειτουργήσει.

Το Oculus Go διαθέτει LCD οθόνη με ανάλυση 2560 x 1440 η οποία με την βοήθεια της τεχνολογίας Fast-switch μπορεί και εξαλείφει το φαινόμενο εμφάνισης γραμμών μεταξύ των pixel, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει ούτε το Rift το οποίο αποτελεί την ακριβότερη πρόταση της Oculus.

Εκτός όμως από την εκπληκτική εικόνα του, το Oculus Go διαθέτει ενσωματωμένα στερεοφωνικά ακουστικά για την αναπαραγωγή 360 ήχου δίνοντας στον χρήστη μία μοναδική εμπειρία ακρόασης

Το Oculus Go θα κοστίζει 199$ και στο πακέτο θα περιλαμβάνεται και χειριστήριο ενώ κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ανακοινώθηκε ότι το Oculus Rift μαζί με τα χειριστήρια Touch, θα πωλείται πλέον 399$.

Τέλος η συσκευή θα είναι συμβατή με το περιεχόμενο του Gear VR ενώ ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας πέρα από το ότι θα είναι κάπου στις αρχές του 2018.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις