Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Επανήλθαν σταδιακά και… με το ζόρι Facebook, Instagram και WhatsApp

Επανήλθαν σταδιακά και… με το ζόρι Facebook, Instagram και WhatsApp
photo Reuters

Εκτός λειτουργίας παρέμειναν για περισσότερο από μία ώρα το Facebook, το Instagram και το WhatsApp σε διάφορες χώρες του πλανήτη.

Το Facebook και τα συνδεόμενα κοινωνικά δίκτυα WhatsApp και Instagram είχαν διακοπεί σε Ελλάδα, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία, ΗΠΑ, Καναδά ενώ δεκάδες άλλες χώρες αντιμετώπιζαν το ίδιο πρόβλημα.

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Κυριακής, 14.04.2019, με το Facebook να “πέφτει” και να δημιουργεί παγκόσμιο… σούσουρο. Προβλήματα υπήρξαν και σε Instagram και WhatsApp, ενώ δύο ώρες αργότερα, λειτουργούσαν όλα ξανά.

Αυτό βέβαια ήρθε σταδιακά και με αρκετό… ζόρι, αφού πολλοί ήταν οι χρήστες που εξακολουθούσαν να μην έχουν πρόσβαση την ώρα που για άλλους το πρόβλημα είχε λυθεί.

Οι χρήστες, πάντως, βρήκαν παρηγοριά στο twitter όπου σχολίαζαν το πρόβλημα με hastag #Facebook down το οποίο ήταν και το δημοφιλέστερο στην Ελλάδα καθ’ όλη την διάρκεια του… ατυχήματος.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ και με αναφορές από τον ανεξάρτητο μετρητή αναφορών Down Detector , τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες διεθνώς, σε Fabeook, Instagram και WhatsApp αφορούν κυρίως τη ροή των αναρτήσεων (timeline, 57%), την σύνδεση (21%), ενώ κάποιοι έχουν πλήρη αδυναμία να δουν το Facebook (20%)

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις