Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ρωσία: Διαψεύδει η αρχή τηλεπικοινωνιών για το viber – “Δεν υπάρχουν λόγοι να το μπλοκάρουμε”

Viber

“Άκυρο” στον υπουργό Τηλεπικοινωνιών Νικολάι Νικηφόροφ έριξε η ρωσική ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών Rοskomnadzor, στο θέμα του μπλοκαρίσματος του Viber. Όπως τόνισε, στην παρούσα δεν υπάρχουν λόγοι που να επιβάλλουν την αναστολή της εφαρμογής.

“Αυτή την στιγμή το Viber δεν βρίσκεται στο μητρώο εκείνων που μεταδίδουν ειδήσεις και ως εκ τούτου δεν υπάγονται στους κανονισμούς που αφορούν το μπλοκάρισμα παρόμοιων εφαρμογών”, διευκρίνισε ο Βαντίμ Σουμπότιν, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, προσθέτοντας ότι «προς το παρόν δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μπλοκάρισμα».

Τι είχε πει ο Νικηφόροφ

Νωρίτερα ο Ρώσος υπουργός τηλεπικοινωνιών Νικολάι Νικηφόροφ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της λήψης μέτρων που θα μπλοκάρουν το Viber, στην περίπτωση που η FSB (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας) δεν μπορεί να πάρει τα “κλειδιά” αποκωδικοποίησης της εφαρμογής.

«Το ερώτημα αυτό αφορά την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας, επειδή η αρμοδιότητα όσον αφορά τέτοιου είδους ειδικά ζητήματα, όταν δίνετε εντολή να δοθούν τα κλειδιά αποκωδικοποίησης, είναι αρμοδιότητα της FSB» δήλωσε ο Νικηφόροφ.

Προσέθεσε ότι «εάν οι ίδιοι αντιμετωπίσουν προβλήματα που σχετίζονται με την παράδοση των κλειδιών αποκωδικοποίησης, μπορούν να αποταθούν στην δικαιοσύνη περιμένοντας να εκδώσει μια ανάλογη δικαστική απόφαση».

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις