Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Τι είναι το Στούντιο Ηλεκτρονικής Μουσικής του WDR στη Γερμανία;

Τι είναι το Στούντιο Ηλεκτρονικής Μουσικής του WDR στη Γερμανία;

Στο Στούντιο Ηλεκτρονικής Μουσικής του WDR στη Γερμανία, το οποίο είναι το πρώτο του είδους του στον κόσμο, είναι αφιερωμένο το σημερινό Google Doodle.

Τι είναι το Στούντιο Ηλεκτρονικής Μουσικής του WDR στη Γερμανία, και του αφιερώνει σήμερα η Google το Doodle; Σήμερα 18 Οκτωβρίου είναι η 66η επέτειος από την ίδρυσή του. Το Στούντιο για την Ηλεκτρονική Μουσική του WDR στη Γερμανία (Κολονία) ήταν μια εγκατάσταση του Westdeutscher Rundfunk (WDR).

Η ιστορία του ταυτίζεται με την ανάπτυξη της ηλεκτρονικής μουσικής στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα, καθώς αποτέλεσε το απόλυτο καταφύγιο για τους καινοτόμους μουσικούς παραγωγούς της εποχής. Εδώ μάλιστα αναμείχθηκαν ηλεκτρονικά συντεθειμένοι ήχοι για ν δώσουν ένα νέο είδος μουσικής που αγαπήθηκε ιδιαίτερα τα επόμενα χρόνια.

Η ιδέα για ένα στούντιο ηλεκτρονικής μουσικής γεννήθηκε στις 18 Οκτωβρίου 1951, από τους Βέρνερ Μέγιερ-Έπλερ, Ρόμπερτ Μπέγιερ, Φριτζ Ένκελ και Χέρμπερτ Έιμερτ.

Τι είναι το Στούντιο Ηλεκτρονικής Μουσικής του WDR στη Γερμανία;

Ο τελευταίος, σύμφωνα με τη Wikipedia, ήταν συνθέτης και δημοσιογράφος. Τη δεκαετία του 1920 έγραψε ένα βιβλίο για την ατονικότητα στη μουσική και έγινε ο πρώτος διευθυντής του Στούντιο Ηλεκτρονικής Μουσικής του WDR στη Γερμανία. Τον όρο ηλεκτρονική μουσική υιοθέτησε πρώτος ο καθηγητής στο Ινστιτούτο Φωνητικής της Βόννης, Βέρνερ Μέγιερ – Έπλερ.

Το σημερινό doodle, δια χειρός του εικονογράφου Henning Wagenbreth του Βερολίνου, γιορτάζει την ποικιλία της σκέψης και της φαντασίας που δημιούργησε αυτό το στούντιο και μεταμόρφωσε τις δυνατότητες της μουσικής!

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις