Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Το πρώτο κτίριο από βιομηχανικά απόβλητα στο Ηνωμένο Βασίλειο

Το πρώτο κτίριο από βιομηχανικά απόβλητα στο Ηνωμένο Βασίλειο

Χρησιμοποιώντας εξολοκλήρου τοπικά υλικά και βιομηχανικά απόβλητα η Grand Design θα ανακατασκευάσει το πρώτο οικολογικό κτίριο το φθινόπωρο στο κέντρο της πόλης Brighton.

 

Θα σχεδιαστεί από τον αρχιτέκτονα Duncan-Baker Brown και θα κατασκευαστεί στο campus του Πανεπιστημίου του Brighton από απόβλητα και πλεονάζον υλικό από εργοτάξια και άλλες τοπικές βιομηχανίες.

Τα τοιχώματα θα κατασκευαστούν από περισσεύματα προϊόντων ξυλείας. Στρώσεις απόβλητου υλικού  θα τοποθετηθούν στην ξύλινη κατασκευή και θα μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν σε περίπτωση που προστεθούν  νέες τεχνολογίες στο μέλλον.
 
Η ομάδα σχεδιασμού θα δημιουργήσει μια γραμμή παραγωγής κοντά στην τοποθεσία  Grand Parade, έτσι ώστε φοιτητές, μαθητευόμενοι, οικοδόμοι και μαθητές να μπορούν να ασχοληθούν με την κατασκευή του κτιρίου.
 
«Υπάρχει ένας τεράστιος και αυξανόμενος σωρός αποβλήτων από εργοτάξια σε αυτή τη χώρα και το να αγνοείς αυτό το θέμα είναι πραγματικά ανήθικο», αναφέρει ο Baker-Brown, συνιδρυτής του Αειφόρου Σχεδιασμού της ΒΒΜ και λέκτορας στη σχολή Καλών Τεχνών. «Με το έργο αυτό θέλουμε να δείξουμε ότι δεν σπαταλάμε και δεν πετάμε τίποτα».
 
Το κτίριο θα ενσωματώνει την πιο αναπτυγμένη τεχνολογία όσον αφορά την οικολογία, όπως πλήρως ενσωματωμένα ηλιακά πάνελ, συστήματα εξαερισμού και συγκράτησης θερμότητας σε ολόκληρο το σπίτι.

Το κτίριο θα χρησιμοποιηθεί επίσης ως υπόδειγμα για την κατασκευή πρωτότυπων κατασκευών και τη χρησιμοποίηση νέων τεχνολογιών.
 

Αφού ολοκληρωθεί, θα δημιουργηθεί ένας χώρος έκθεσης και ένα εργαστήριο όπου θα μπορεί η τοπική κοινωνία να επισκεφθεί και να χρησιμοποιήσει. Στον επάνω όροφο θα έχει έδρα το τμήμα του αειφόρου σχεδιασμού του πανεπιστημίου.
 
Το κτίριο είναι γνωστό ως «Το κτίριο που χτίστηκε από τον Kevin» και πήρε το όνομα αυτό μετά το πρώτο κτίριο στην Ευρώπη που κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από απορρίμματα και οργανικά υλικά. Είχε σχεδιαστεί πάλι από τον Baker-Brown, κατασκευάστηκε το 2008 στο Λονδίνο και παρουσιάστηκε από το Channel Four για την Grand Designs με παρουσιαστή τον Kevin McCloud.
 
Οι εργασίες για το νέο κτίριο θα αρχίσουν το Νοέμβριο και θα έχουν ολοκληρωθεί έως τον Μάιο του 2013, με τον McCloud να βρίσκεται εκεί για την «πρεμιέρα».
 
 

Σπίτι Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε