Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Τώρα με την COSMOTE οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας έχουν Πρόσβαση στον Ψηφιακό Κόσμο

Τώρα με την COSMOTE οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας έχουν Πρόσβαση στον Ψηφιακό Κόσμο

Τα ψηφιακά μέσα μπορούν να αλλάξουν την ζωή των ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας και η CΟΣΜΟΤΕ θέλει να το κάνει πραγματικότητα

Η COSMOTE σε συνεργασία με την “50 και Ελλάς” δημιούργησαν το πρόγραμμα “Πρόσβαση στον Ψηφιακό Κόσμο” το οποίο έχει σκοπό να διευκολύνει την καθημερινότητα των ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας φέρνοντας τους πιο κοντά στους αγαπημένους τους, με τη βοήθεια των ψηφιακών μέσων. 
Μέσα από διαδραστικά μαθήματα που παραδίδουν οι πολύ καλά εκπαιδευμένοι καθηγητές του προγράμματος, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν πώς με τη χρήση των tablets και τις νέες τεχνολογίες μπορούν να πλοηγούνται στο Internet, να χρησιμοποιούν τα Social Media και πολλές εφαρμογές όπως είναι το Skype, οι χάρτες, οι επαφές το ημερολόγιο και πολλά πολλά ακόμα.
 
Με αυτό τον τρόπο οι συμμετέχοντες, μπορούν να μάθουν να ενημερώνονται καλύτερα με τη χρήση των ψηφιακών μέσων, να επικοινωνούν με τον κόσμο και να οργανώνουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες.
Οι μαθητές του απογευματινού τμήματος του εκπαιδευτικού κέντρου του Πειραιά
Για να πάρει κάποιος μέρος στα μαθήματα, δεν χρειάζεται να έχει ιδιαίτερες γνώσεις μιας και σε όλα τα τμήματα καλύπτονται όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζει κάποιος για να μπορέσει να χρησιμοποιήσει ένα tablet ή ένα smartphone.
Για την ώρα τα μαθήματα είναι διαθέσιμα στα εκπαιδευτικά κέντρα στον Δήμο Πειραιά,  στον Αγ. Δημήτριο και τον Δήμο Αγ. Αναργύρων-Καματερού ενώ σύντομα ανοίγει και νέο κέντρο στο Μαρούσι.
ΟΙ καθηγητές του εκπαιδευτικού κέντρου του Δήμου Πειραιά
Συνολικά υπάρχουν κάθε μέρα 4 δίωρα τμήματα από τις 10 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ και ανάλογα με το τμήμα που είναι κάποιος προσαρμόζεται και το πρόγραμμά του, ενώ στην αίθουσα όπως μας είπε η επιστημονική υπεύθυνη του προγράμματος, Μυρτώ Ράγγα, υπάρχουν δύο καθηγητές ο ένας είναι ο εμψυχωτής ο οποίος αναλαμβάνει να κάνει όλο το μάθημα και μπορεί να επικοινωνήσει καλύτερα με τους μαθητές καταλαβαίνοντας τις ανάγκες και τις δυσκολίες τους ενώ ο άλλος καθηγητές είναι ειδικός πάνω στους υπολογιστές και την τεχνολογία και μπορεί να λύσει δύσκολες απορίες και ερωτήσεις.
Το μάθημα είναι πολύ ενδιαφέρον, γιατί μου δίνεται η ευκαιρία να μαθω πως με μερικά κλικ μπορώ να περιηγηθώ και να μάθω όλα όσα συμβαίνουν στον κοσμό αλλά και να επικοινωνήσω πολύ εύκολα ” μας είπε η κυρία Αγγελική που έχει κάνει σχεδόν όλατα μαθήματα και πλέον εφαρμόζει όσα έχει μάθει στο tablet που έχει στο σπίτι.
Το εκπαιδευτικό κέντρο του Δήμου Πειραιά χαιρετάει μέσω Skype το εκπαιδευτικό κέντρο του Αγ. Δημήτριου
Φέτος υπολογίζεται ότι οι συμμετέχοντες θα φτάσουν τους 5.000 ενώ μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρώσει τα μαθήματα περίπου 2.500 “μεγάλοι” μαθητές και φυσικά χωρίς να πληρώσουν κάτι αφού όλα τα μαθήματα είναι δωρεάν για όλους τους δημότες.

 

 

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε