Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Viber: Σε 2 χρόνια έχουν διαγραφεί 5 δισ. μηνύματα

Viber

Το Viber, η δημοφιλής πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων αποκαλύπτει ότι η υπηρεσία “Διαγραφής μηνύματος” συμπληρώνοντας δύο χρόνια λειτουργίας έχει χρησιμοποιηθεί έως σήμερα σε 5 δισ. μηνύματα.  

Το Viber, γιορτάζει τα δύο χρόνια λειτουργίας της υπηρεσίας «Διαγραφή μηνύματος», που λανσαρίστηκε επίσημα το Νοέμβριο του 2015 και ανακοινώνει ότι οι χρήστες της εφαρμογής έχουν διαγράψει συνολικά πέντε δισεκατομμύρια μηνύματα έως τώρα.

Η λειτουργία “Διαγραφή μηνύματος” του Viber επιτρέπει στους χρήστες τόσο στις συνομιλίες ένα-προς-ένα, όσο και στις ομαδικές συνομιλίες να διαγράψουν αμέσως ένα μήνυμα που έστειλαν κατά λάθος ή σε λάθος παραλήπτη. Αυτή η μοναδική υπηρεσία του Viber επιτρέπει στους χρήστες να διαγράφουν μηνύματα έως και 2 εβδομάδων, ακόμα κι αν αυτά είχαν προηγουμένως διαβαστεί. Μέσω μιας σύντομης ειδοποίησης που μένει στη ροή του chat το Viber ενημερώνει του συμμετέχοντες στη συνομιλία ότι ένα μήνυμα έχει διαγραφεί. Η εταιρεία σχεδιάζει να αναπτύξει ακόμα περισσότερο αυτή τη λειτουργία στο εγγύς μέλλον.

Το Viber αντιλαμβάνεται ότι ο καθένας από εμάς μπορεί να ζήσει αυτή την αμήχανη στιγμή που πατώντας το κουμπί της αποστολής συνειδητοποιούμε ότι έχουμε στείλει το μήνυμά μας σε λάθος άτομο ή ότι έχουμε χρησιμοποιήσει λάθος λεξιλόγιο! Τα τελευταία δύο χρόνια, το Viber έχει αναγνωριστεί από τους χρήστες των εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων ως το app που «συγχωρεί και ξεχνάει»,  οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αν στείλετε κατά λάθος π.χ. στον εργοδότη σας μια φωτογραφία ή ένα μήνυμα μη επαγγελματικό.

Από τότε που ξεκίνησε, η καινοτόμος τεχνολογία του Viber δημιούργησε πρότυπα υπηρεσιών στην αγορά που δραστηριοποιείται. Στα τέλη του 2016, το Viber παρουσίασε την υπηρεσία επέκτασης συνομιλίας (Chat Extensions), η οποία επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε μια σειρά από κορυφαίες υπηρεσίες περιεχομένου όπως το YouTube, το Spotify, το Vice, το Booking.com και το GIPHY και να πραγματοποιούν αναζήτηση για θέματα που τους εβδιαφέρουν απευθείας μέσα από το παράθυρο συνομιλίας, χωρίς να χρειάζεται να βγουν από το Viber.

“Στη Viber, είμαστε υπερήφανοι που οι χρήστες απολαμβάνουν τα καινοτόμα χαρακτηριστικά της εφαρμογής μας, όπως η λειτουργία διαγραφής μηνυμάτων. Μας αρέσει να ακούμε προσωπικές ιστορίες από τους χρήστες για το πώς αυτή η λειτουργία τους έσωσε από μία στιγμή αμηχανίας. Είναι χαρά για εμάς να βλέπουμε ότι και άλλες, ανάλογες εφαρμογές,  ακολουθούν το μονοπάτι του Viber. Είμαι σίγουρος ότι και οι συναρπαστικές υπηρεσίες που ξεκινήσαμε φέτος, όπως οι εξαιρετικά δημοφιλείς επεκτάσεις συνομιλιών, θα συνεχίσουν να δημιουργούν ένα σημείο αναφοράς στο μέλλον. ” δήλωσε ο Djamel Agaoua, CEO της Viber.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις