Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

25η Μαρτίου: «Σπάνε» τα τηλέφωνα για τον μπακαλιάρο στην Θεσσαλονίκη

25η Μαρτίου
Φωτογραφία αρχείου: Intime

Το έθιμο του μπακαλιάρου θα τηρηθεί… ευλαβικά σε αρκετές επιχειρήσεις εστίασης στη Θεσσαλονίκη, με τους ιδιοκτήτες καταστημάτων να μετρούν ήδη αναρίθμητες κρατήσεις ενόψει της 25ης Μαρτίου.

Οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνάρτηση με τη λειτουργία των καταστημάτων την 25η Μαρτίου μετά από δύο χρόνια -λόγω κορονοϊού- συντέλεσαν στην αυξημένη καταναλωτική κίνηση ενόψει της προσεχούς Παρασκευής. Καταστήματα τόσο στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης όσο στα ανατολικά προάστια (Περαία, Μηχανιώνα, Αγία Τριάδα κλπ) όπως όλα δείχνουν θα κατακλυστούν από εκατοντάδες θαμώνες, αποτελώντας την Παρασκευή ως «τονωτική ένεση» για τους επιχειρηματίες του κλάδου.

Ο Νίκος Βουλιώτης, υπεύθυνος επιχείρησης στην Περαία εξηγεί στο ThessToday.gr ότι εδώ και δύο εικοσιτετράωρα το τηλέφωνο έχει πάρει φωτιά, με τις κρατήσεις να φτάνουν σε επίπεδα του 2019. Όμως, όπως συνεχίζει ο ίδιος, «μια μέρα δεν φέρνει την άνοιξη», αναφερόμενος στους φουσκωμένους λογαριασμούς που ταλανίζουν το μέλλον των καταστημάτων.

Πανομοιότυπη εικόνα στις κρατήσεις περιγράφει και ο Δημήτρης Καραμιχάλης, ο οποίος διατηρεί μαγαζί με θαλασσινά στη Νέα Μηχανιώνα. «Πάμε πολύ καλά, έχουμε πάρα πολλές κρατήσεις για την Παρασκευή, αλλά ως εκεί. Είναι μια μέρα, τις υπόλοιπες δεν έχουμε μεγάλη κίνηση, κυρίως λόγω της ακρίβειας», επισήμανε χαρακτηριστικά.

«Υποτονική η κίνηση στο κέντρο»

Η κίνηση στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης σύμφωνα με τον γ.γ. της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ – Μπαρ του Ν. Θεσσαλονίκης, Μιχάλη Επιτροπίδη χαρακτηρίζεται περισσότερο ως «υποτονική» παρά αυξημένη. «Αυτές τις ημέρες λίγοι είναι εκείνοι που δουλεύουν. Συνήθως οι πελάτες πηγαίνουν στα προάστια, ή ακόμη και στον Σταυρό, εκεί όπως ξέρουμε έχουν ήδη πάρα πολλές κρατήσεις ενόψει της 25ης Μαρτίου», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ επισήμανε πως πρέπει να καταργηθεί το μέτρο επίδειξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού, ώστε να δοθεί μια «ανάσα» στις επιχειρήσεις του κλάδου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις