Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Αγρίνιο: Σπαραγμός στην κηδεία του υπαρχιφύλακα που δολοφονήθηκε στις φυλακές – Τα δάκρυα της γυναίκας και των παιδιών του! (Φωτό)

ΦΩΤΟ από cityvoice.gr
ΦΩΤΟ από cityvoice.gr

Το τελευταίο αντίο στον άτυχο σωφρονιστικό υπάλληλο είπαν στενοί συγγενείς, φίλοι και απλός κόσμος – Οργή και πόνος για τη δολοφονία στις φυλακές Μαλανδρίνου που συγκλονίζει….

Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε λίγο μετά τις 12.00 η κηδεία του 46χρονου υπαρχιφύλακα από το Αγρίνιο, που χθες το μεσημέρι δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από Αλβανό ισοβίτη στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Συγγενείς, φίλοι αλλά και συνάδελφοι, του άτυχου Γιώργου Τσιρώνη συγκεντρώθηκαν στον Ιερό Ναό Αγ.Βαρβάρας προκειμένου να πούν το τελευταλιο αντίο, μην μπορώντας να πιστέψουν το τραγικό αυτό συμβάν, με τραγικές φιγούρες την σύζυγο και τα παιδιά του.
ΦΩΤΟ από cityvoice.gr
ΦΩΤΟ από cityvoice.gr
ΦΩΤΟ από cityvoice.gr

Το χρονικό της δολοφονίας και το σημείωμα του δράστη

”Με κρατάτε άδικα μέσα, μου στερήσατε την ελευθερία. Δεν έχω διαπράξει φόνο και δεν με αφήνετε να δω τη μητέρα μου και εγώ θα στερήσω τη ζωή σε έναν από εσάς”. Αυτό έγραψε σε σημείωμά του ο βαρυποινίτης Ιλία Καρέλι, λίγο πριν αποφασίσει να επιτεθεί και να σκοτώσει τον υπαρχιφύλακα Γιώργο Τσιρώνη.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες το φονικό έγινε χθες το μεσημέρι (25-03-2014) μετά το μεσημεριανό φαγητό. Ο άτυχος σωφρονιτικός υπάλληλος μπήκε στο κελί που φυλασσόταν ο ισοβίτης μαζί με άλλους 7 συγκρατούμενούς του για καταμέτρηση και κλείσιμο των κελιών.

Τότε ο δράστης έβγαλε ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι, του έδωσε να διαβάσει το σημείωμα που είχε γράψει και στην συνέχεια τον σκότωσε με 3 μαχαιριές. Σοκαρισμένοι οι συνάδελφοι του υπαρχιφύλακα, μπήκαν στο κελί αλλά ήταν αργά. Ο πατέρας των δύο παιδιών, είχε πέσει νεκρός, μέσα σε μια λίμνη αίματος.
Οι φυλακές Μαλανδρίνου - ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Απέχουν από τα καθήκοντά τους οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι

Η στυγερή δολοφονία έχει συγκλονίσει τους συναδέλφους του Γιώργου Τσιρώνη. Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι οι φόβοι τους επιβεβαιώθηκαν με τον χειρότερο τρόπο. ”Νοιώθουμε όμως και την ανάγκη να υπενθυμίσουμε και να τονίσουμε στην ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, τις συνθήκες που μας έχουν αναθέσει να χειριστούμε. Έχουμε επισημάνει επανελειμμένως τις δυσχέρειες του χώρου και έχουμε προειδοποιήσει για λουτρό αίματος. Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε” τονίζουν σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ανακοίνωσαν πως αποφάσισαν να απέχουν από τα καθήκοντα επισκεπτηρίου συγγενών των κρατουμένων στις φυλακές όλης της χώρας.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ποιος ήταν ο άτυχος Γιώργος Τσιρώνης που δολοφονήθηκε

Σύμφωνα με το agriniopress.gr, ο άτυχος υπαρχιφύλακας εργάζονταν μαζί με τον πατέρα του και τον αδελφό του σε ιχθυοπωλείο που διατηρούσαν στην οδό Μπαϊμπά και στη συνέχεια στην οδό Παναγοπούλου. Ακολούθησε η πρόσληψη του το 1997 ως σωφρονιστικού υπάλληλου και εργάζονταν στις φυλακές του Μαλανδρίνου εδώ και 12 χρόνια, μέχρι τη μοιραία μέρα της εν ψυχρώ δολοφονίας του.

Παράλληλα είχε δημιουργήσει την οικογένεια του. Η γυναίκα του εργάζεται στο Τμήμα Προσωπικού του νοσοκομείου του Αγρινίου, ενώ ο γιος του είναι φοιτητής σε Πολυτεχνική Σχολή στην Αθήνα και η κόρη του μαθήτρια Λυκείου. Ο άτυχος υπαρχιφύλακας ήταν πολύ γνωστός και αγαπητός στην τοπική κοινωνία και όσοι τον γνώριζαν τον περιγράφουν ως εξαίρετο άνθρωπο, φιλικό  και οικογενειάρχη.

Οι συνάδελφοι του παράλληλα τον περιγράφουν ως «πρόσχαρο» και «μπροστάρη» στη δουλειά του και υπάλληλο που είχε καλές σχέσεις με τους κρατουμένους. Να σημειωθεί πως στις φυλακές του Μαλανδρίνου, διευθυντής τα τελευταία περίπου τρία χρόνια είναι ο κ. Βασίλης Γκορτζάς, που κατάγεται από το Δοκίμι  του δήμου Αγρινίου και ήταν κουμπάρος του εκλιπόντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit

Φυλακές Μαλανδρίνου: Το σημείωμα της δολοφονίας του υπαρχιφύλακα Γιώργου Τσιρώνη – Τι έδειξαν οι κάμερες ασφαλείας – Σπαραγμός και οργή για το έγκλημα

Κρήτη: Οι γονείς σκότωσαν το παιδί τους με καυτό νερό – Μαρτυρικός θάνατος για το μικρό τους αγοράκι!

Σέρρες: Μάνα και κόρη βρέθηκαν νεκρές κάτω από το σπίτι τους – Τα πτώματα εντόπισε ένοικος της πολυκατοικίας που έμεναν!

Νάξος: Πανικός σε μπαρ – 17 μαχαιριές για τα μάτια μιας γυναίκας!

Κρήτη: ”Άφησαν να σκοτώσουν τον πατέρα μου γιατί τον πέρασαν για Πακιστανό” – Ο γιος του θύματος προειδοποιεί…

Μύκονος: Το ντοκουμέντο της διάσωσης του πληρώματος μετά το ναυάγιο του τουρκικού πλοίου – Οι ναυτικοί δεν ήξεραν μπάνιο (Βίντεο)!

Θεσσαλονίκη: Ανήλικος διακινητής στοίβαξε σε αυτό το φορτηγάκι 19 λαθρομετανάστες!

Κοζάνη: Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στο Βελβεντό – Οι κάτοικοι ψήφισαν κατά της συμμετοχής στις επερχόμενες εκλογές!

Ηράκλειο: Τον έβλεπαν να πέφτει στα παγωμένα νερά του λιμανιού – Ο παππούς κατέληξε σε νοσοκομείο!

Σποράδες: Το πρώτο υποβρύχιο μουσείο – Οι επισκέπτες θα μπορούν να κάνουν καταδύσεις!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε