Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Black Friday: Κοπάνες από μαθητές με χαμόγελα και παράπονα – Δείτε τις πρώτες εικόνες από τη Θεσσαλονίκη

Black Friday: Κοπάνες από μαθητές με χαμόγελα και παράπονα – Δείτε τις πρώτες εικόνες από τη Θεσσαλονίκη

Η Black Friday έφτασε και τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη έχουν αυξημένη κίνηση. Αυτή πάντως είναι αισθητά μειωμένη σε σχέση με τον πρώτο χρόνο του θεσμού στην Ελλάδα…

Η Black Friday βρίσκεται σε εξέλιξη με τους πελάτες να ψάχνουν για μια αγορά που να αξίζει, τους υπεύθυνους των καταστημάτων να αγωνιούν για το τελικό ταμείο και πολλούς από τους υπαλλήλους να τρέχουν για την εξυπηρέτηση του κόσμου. Στις ουρές και πολλοί μαθητές που όπως φαίνεται για ακόμα μία χρονιά, έκαναν κοπάνα για να φωνίσουν αυτό που ήθελαν πριν εξαντληθεί. Στη Θεσσαλονίκη πάντως, οι πρώτες εικόνες δεν παραπέμπουν στις ατελείωτες ουρές του 2015. Έστω και έτσι πάντως, η αγορά κινείται και όλοι περιμένουν να δουν τον τελικό απολογισμό.

Το γεγονός ότι οι αλυσίδες και τα υπόλοιπα καταστήματα τις τελευταίες τρεις εβδομάδες έχουν ξεκινήσει προσφορές και εκπτώσεις, τις οποίες έχουν προωθήσει με βομβαρδισμό ηλεκτρονικών μηνυμάτων, φαίνεται πως έχει μειώσει κατά πολύ την προσμονή και τον ενθουσιασμό για τη Black Friday που είχε παρατηρηθεί τις προηγούμενες χρονιές, ειδικά προ της πανδημίας. Τη μεγαλύτερη προσοχή των καταναλωτών στη Θεσσαλονίκη, τράβηξαν μεγάλες αλυσίδες ένδυσης ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών δεν παρατηρείται προς τον παρόν ιδιαίτερη κίνηση.

Οι προσφορές με έκπτωση έως 70% ισχύουν για πολύ λίγα κυρίως ηλεκτρονικά είδη, είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Τίμος Τζάννες. Ο ξενόφερτος αυτός θεσμός έχει ξεχυλωθεί στην Ελλάδα και έχει χάσει το νόημά του είπε. Η αγορά δεν έχει αποθέματα εμπορευμάτων λόγω των γνωστών συνθηκών. Μεμονωμένες περιπτώσεις είναι αυτές όπου «μαγειρεύονται» οι τιμές από πριν, ώστε η έκπτωση να είναι fake τόνισε.

Εκτίμησή μας είναι ότι, αν και ξενόφερτη, η Black Friday ήρθε για να μείνει, κυρίως στο ηλεκτρονικό εμπόριο, είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου. 7 στις 10 επιχειρήσεις έχουν εκπτώσεις μεταξύ 20% και 40%, και οι άλλες 3 έχουν εκπτώσεις πάνω από 40%, είπε.

Αύξηση του τζίρου σήμερα αναμένεται να παρουσιάσουν – εκτός από τα ηλεκτρονικά είδη – και κατηγορίες εμπορευμάτων όπως, ρούχα, παπούτσια και καλλυντικά, εκτίμησε. Αυτές οι εκπτωτικές κινήσεις όπως η Black Friday, ευνοούν πολύ περισσότερο τις μεγάλες αλυσίδες, όμως ο τζίρος έχει σχέση με το διαθέσιμο εισόδημα του καταναλωτή, είπε.

Στο πλαίσιο της Black Friday οι Ενωμένοι Μακεδόνες θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Αριστοτέλους διαδηλώνοντας για τη στήριξη των ελληνικών προϊόντων. Στη συνέχεια θα κάνουν πορεία μπροστά από τα καταστήματα στην οδό Τσιμισκή. Δείτε τις εικόνες από τη Θεσσαλονίκη…

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις