Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Έκλεισαν την εθνική Αθηνών – Λαμίας οι αγρότες! Πέταξαν γάλα στο δρόμο – ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟ από το LamiaStar
ΦΩΤΟ από το LamiaStar

Το είπαν και το έκαναν οι αγρότες της Φθιώτιδας και έκλεισαν για 15 λεπτά την εθνική οδό Λαμίας Αθηνών στο ύψος της Ανθήλης. Κατέλαβαν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Σε συνεργασία με τους κτηνοτρόφους, έριξαν και γάλα στο δρόμο για να δείξουν με αυτόν τον τρόπο ότι με τις χαμηλές τιμές που επικρατούν στην αγορά δεν τους συμφέρει να το πουλάνε.

Όπως διαβάζουμε στο LamiaStar, στο πλευρό τους ήταν και άλλες παραγωγικές τάξεις του νομού που κατέβηκαν στην εθνική διαμαρτυρόμενοι για τα γενικότερα προβλήματα στην αγορά.

ΦΩΤΟ από το LamiaStar

Ο αποκλεισμός του δρόμου έγινε με την σιωπηλή παρουσία της αστυνομίας και των ΜΑΤ που επέβλεπαν την συγκέντρωση, χωρίς να δημιουργηθεί η παραμικρή ένταση.

“Δεν έχουμε κανένα στόχο να ταλαιπωρήσουμε τους πολίτες, αλλά δεν έχουμε άλλον τρόπο να μιλήσουμε με την κυβέρνηση και να τους πούμε όλα αυτά που αντιμετωπίζουμε”, είπε ο πρόεδρος του Παμφθιωτικού Συλλόγου των αγροτών κ. Δημογιάννης, τονίζοντας ότι παρόμοιες κινήσεις θα γίνουν και στο μέλλον.

Οι αγρότες, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους, έστησαν δοχεία με γάλα στην εθνική οδό, πέταξαν προϊόντα, ζητώντας άμεσα μέτρα που έχουν σχέση τόσο με το φορολογικό και την τήρηση βιβλίων όσο και με φθηνά καύσιμα και τη μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Δηλώσεις συμπαράστασης έκαναν εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων της περιοχής και της αυτοδιοίκησης, ζητώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων των αγροτών.

Η κυκλοφορία στην εθνική οδό αποκαταστάθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι.

Διαβάστε ακόμα:

Λάρισα: Αγροτικό συλλαλητήριο στο μπλόκο της Νίκαιας – ”Η συμμετοχή θα στείλει μήνυμα στον Στουρνάρα”!

Πάτρα: Αγωνία για δικηγόρο που κατέρρευσε μέσα στο δικαστικό μέγαρο!

Θεσσαλονίκη: Οι νόμοι της μαφίας – Τοκογλύφος έβαλε ”φουσκωτό” και σακάτεψε στο ξύλο έμπορο!

Ζάκυνθος: ”Πόλεμος” ακτοπλοϊκών εταιρειών για τις τιμές των εισιτηρίων – Η έκπτωση που άναψε φωτιές!

Πάτρα: Αρνείται η 14χρονη μαθήτρια να μιλήσει για την επίθεση από συμμαθητές της στο σχολείο!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε