Σάββατο, 13 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Euroferry Olympia: Λιώνουν ακόμα και οι λαμαρίνες των αυτοκινήτων από τη νέα φωτιά που εκδηλώθηκε

Euroferry Olympia: Λιώνουν ακόμα και οι λαμαρίνες των αυτοκινήτων από τη νέα φωτιά που εκδηλώθηκε

Το πλοίο παραμένει στο λιμάνι του Αστακού, με τους Πυροσβέστες να προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες, από την είσοδο οξυγόνου…

Συνεχίζεται και σήμερα η επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Euroferry Olympia στο λιμάνι του Αστακού, καθώς μετά το χθεσινό άνοιγμα του καταπέλτη υπήρξε αναζωπύρωση στο δεύτερο γκαράζ. Λόγω της πτώσης πυροστεγούς πόρτας του πλοίου η ένταση της φωτιάς έχει μειωθεί, ωστόσο η επιχείρηση κατάσβεσης συνεχίζεται.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επικεντρώνονται στη ρίψη νερού εξωτερικά του πλοίου, προκειμένου να μειωθούν οι υψηλές θερμοκρασίες, ενώ χθες με τη χρήση γερανού οχήματος απομακρύνθηκαν από την είσοδο του πλοίου δύο καμένα ημιφορτηγά.

Αυτή τη στιγμή εξακολουθεί να υπάρχει έντονος καπνός στο εσωτερικό του πλοίου ενώ μόνο όταν σβήσουν εντελώς όλες οι εστίες της φωτιάς θα ξεκινήσει εκ νέου επιχείρηση ανεύρεσης των τριών αγνοουμένων και η απομάκρυνση των οχημάτων από τα γκαράζ του πλοίου.

Οι συγγενείς των αγνοούμενων που παραμένουν στο λιμάνι του Αστακού έχουν πάψει να ελπίζουν. Ρωτούν συνεχώς αν υπάρχει κάποιο νεότερο από τις έρευνες, με τις απαντήσεις από το πρωί να είναι αρνητικές. Με βάση την λίστα των επιβατών, τα άτομα που αναζητούνται είναι τρία άτομα, ωστόσο εκφράζονται φόβοι για μετανάστες που ίσως να κατάφεραν να μπουν παράνομα στο πλοίο για να περάσουν στην Ιταλία και να κρύφτηκαν στα αμπάρια.

Για τις 8 σορούς που έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα οι αιτίες θανάτου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, είναι τα εγκαύματα και η απανθράκωση.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις