Σάββατο, 4 Μαΐ
21oC Αθήνα

Flyover στη Θεσσαλονίκη: Εντάσεις και παράπονα στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης

Flyover στη Θεσσαλονίκη: Εντάσεις και παράπονα στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης

Η κατασκευή του Flyover έχει φέρει μια σειρά από προβλήματα στη Θεσσαλονίκη. Πολλοί υποστηρίζουν ότι ο χρόνος που ξεκίνησε το έργο, δεν ήταν σωστός…

Ιδιαίτερα έντονη ήταν η χθεσινή (20-02-24) ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης για τον Flyover. Ο δήμαρχος Στελιος Αγγελούδης τόνισε ότι το έργο εχει δυσκολέψει την καθημερινότητα των Θεσσαλονικέων και επανέλαβε τη θέση της παράταξής του, ότι οι εργασίες ήταν προτιμότερο να αναβληθούν μέχρι την έναρξη λειτουργίας του Μετρό και την έλευση των 110 ηλεκτρικών λεωφορείων.

Ο αναπληρωτής διευθυντής του ΕΚΑΒ Κοσμάς Ηλιάδης δήλωσε ότι πλέον οι συνάδελφοί του δουλεύουν στο “κόκκινο” και οτι δεν μπορεί να δίνει χρόνο το ασθενοφόρο σε πόση ώρα θα φτάσει σε ένα περιστατικό. Ο Πύραρχος – Διοικητής 2ου ΠΣ, Σάββας Τσολάκης ανέφερε ότι μπορεί να τυπάρξουν θύματα γιατί τα οχήματα καθυστερούν σημαντικά.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης, επισήμανε ότι το “χτύπημα” του Flyover ήταν το “κερασάκι” στην τούρτα με τον τζίρο των εμπόρων να έχει πέσει κατά 40%. Ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου, Χρήστος Νικολόπουλος, πρόσθεσε ότι η Θεσσαλονίκη έχει χωριστεί πλέον σε ανατολικη και δυτικη και το κέντρο ερημώνει επισημαίνοντας ότι πρέπει να βρεθούν χώροι για τις φορτοεκφορτώσεις.

Ο Υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιαος δήλωσε στην ΕΡΤ, ότι το έργο θα πρέπει να γίνει και πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό. Ο περιφερειακός έχει φτάσει στα όριά του σήμερα και με το Flyover θα μπορέσουμε να εξυπηρετούμε 10.000 αυτοκίνητα την ημέρα από 5000 που έχουμε σήμερα. Ταυτόχρονα χαρακτήρισε παλαιοχριστιανικές τις απόψεις που εκφράζονται απο πολλούς πυροδοτώντας αντιδράσεις.

Η Διευθύντρια Τροχαίας Θεσσαλονίκης Παρασκευή Παπαγεωργοπούλου τόνισε ότι «Οι δρόμοι δεν είναι το προσωπικό πάρκινγκ του καθενός» ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Πάρις Μπίλλιας αναγνώρισε ότι υπήρξε έλλειψη σχεδιασμού και εφαρμογής των μέτρων και γι΄ αυτό τον λόγο η πόλη βρέθηκε σε αυτή την κατάσταση.

Τοποθετήθηκαν επίσης, μεταξύ πολλών άλλων, ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ και δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης αλλά και ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις