Τετάρτη, 8 Μαΐ
25oC Αθήνα

Καρέ – καρέ η δραματική διάσωση δύο παιδιών με ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας – Βίντεο

Καρέ – καρέ η δραματική διάσωση δύο παιδιών με ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας – Βίντεο

– Ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας απογειώθηκε με σκοπό τον εντοπισμό αγνοούμενων ατόμων στη θαλάσσια περιοχή πλησίον του Αγαθονησίου.
– Το πλήρωμα του ελικοπτέρου παρέλαβε δύο κορίτσια ηλικίας 8 έως 12 ετών, από το πλοίο VOS GRACE της FRONTEX, τα οποία ανήκαν σε ομάδα παράτυπων μεταναστών .
– Διακομίστηκαν αρχικά σε νοσοκομείο της Σάμου και στη συνέχεια νοσηλεύτηκαν στην Αθήνα, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής τους.
– ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης 9 Δεκεμβρίου 2015, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας απογειώθηκε με σκοπό τον εντοπισμό αγνοούμενων ατόμων στη θαλάσσια περιοχή πλησίον του Αγαθονησίου.
Το πλήρωμα του ελικοπτέρου παρέλαβε δύο κορίτσια ηλικίας 8 έως 12 ετών, από το πλοίο VOS GRACE της FRONTEX, τα οποία ανήκαν σε ομάδα παράτυπων μεταναστών.

Τα δύο μικρά κορίτσια νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο της Σάμου με συμπτώματα υποθερμίας και στη συνέχεια διακομίστηκαν, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης τους, σε νοσοκομείο της Αθήνας.
 

 Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο με τη διάσωση των δύο παιδιών 

Έρευνα – Διάσωση από Ελικόπτερο Super Puma της ΠΑ from Hellenic Air Force on Vimeo.

 Φαρμακονήσι: Νεκρό βρέφος στο Αιγαίο – 16 τα θύματα του πολύνεκρου ναυαγίου – Αγωνία για τους αγνοούμενους!

Τις σορούς τεσσάρων ακόμα ατόμων (ενός βρέφους, μίας γυναίκας και δύο ανδρών) ανέσυραν από τη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του Φαρμακονησίου στελέχη του λιμενικού μετά το χθεσινό πολύνεκρο ναυάγιο ξύλινου σκάφους που μετέφερε περίπου 50 μετανάστες. Συνολικά οι νεκροί ανήλθαν στους 16 (6 παιδιά, ένα βρέφος, τρεις γυναίκες και έξι άνδρες) ενώ οι έρευνες από πλωτά του λιμενικού και σκάφος της frontex συνεχίζονται, καθώς, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων μεταναστών, αγνοούνται ακόμα 8 άτομα. Οι 26 διασωθέντες του ναυαγίου φιλοξενούνται προσωρινά στη Λέρο.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Το πολύνεκρο ναυάγιο σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (09.12.2015) βορειοανατολικά του Φαρμακονησίου, όταν ξύλινο σκάφος που μετέφερε πρόσφυγες από την Τουρκία στην Ελλάδα, βυθίστηκε.

Σκάφος της Frontex μετά από τηλεφώνημα στον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή δεκάδες άτομα στη θάλασσα. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των προσφύγων, στο σκάφος που βυθίστηκε υπό αδιευκρίνιστη αιτία και ενώ στην περιοχή ήταν καλές οι καιρικές συνθήκες, επέβαιναν περίπου 50 άτομα.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε