Σάββατο, 1 Ιουν.
24oC Αθήνα

Λαμπρότητα και συγκίνηση στις εκδηλώσεις στη Σουμελά στο Βερμιο

ΦΩΤΟ Ι.Μ. Βεροίας
ΦΩΤΟ Ι.Μ. Βεροίας

Με λαμπρότητα και σε πανηγυρική ατμόσφαιρα γιορτάστηκε στο όρος Βέρμιο, στο θρονί της Παναγίας Σουμελά, η μεγάλη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, το «Πάσχα του καλοκαιριού».

Στον όρθρο χοροστάτησε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος προεξήρχε και της πανηγυρικής πολυαρχιερατικής θείας λειτουργίας κατά την οποία έλαβαν μέρος ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής κ. Νικηφόρος, ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μποτσουάνας κ. Γεννάδιος από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, οι θεοφιλέστατοι επίσκοποι Ντέβας κ. Γουρίας, Θερμών κ. Δημήτριος, ο βοηθός του Αρχιερπισκόπου Ριμλικίου κ. Αιμιλιανός.

Στο τέλος της λειτουργίας το θείο λόγο κήρυξε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων και στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Σωματείου Παναγία Σουμελά κ. Γιώργος Τανιμανίδης ο οποίος ανέγνωσε και τη σχετική απόφαση του Ιερού Προσκυνήματος για την απονομή μετά θάνατον στον Αλέξανδρο Υψηλάντη, Έλληνα Ποντιακής καταγωγής και αρχηγό της Ελληνικής Επανάστασης του σταυρού της Σουμελιώτισσας. Διαβάστε περισσότερα στο dogma.gr

Διαβάστε ακόμα:

Ο εορτασμός της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής στην Πάρο – ΦΩΤΟ

Σε κάθε γωνιά της χώρας τιμάται η Παναγία

Το Newsit στην Τήνο – ΦΩΤΟ

Ο τορπιλισμός της ΕΛΛΗΣ και το θαύμα της Παναγίας

Δεκαπενταύγουστος: Τα έθιμα σε όλη την Ελλάδα!

Τι έγινε το ΕΛΛΗ μετά το τορπιλισμό του; Πουλήθηκε για παλιοσίδερα από Έλληνες!Δείτε το βίντεο 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε