Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Μετέωρα: Μια μέρα σαν σήμερα που ο Τζέιμς Μποντ ήρθε αντιμέτωπος με την οργή των μοναχών (Φωτό και βίντεο)!

ΦΩΤΟ από thessalianews.gr
ΦΩΤΟ από thessalianews.gr

Όταν ο Ρότζερ Μουρ έφτανε στα Μετέωρα σίγουρα δεν φανταζόταν τα όσα θα ακολουθούσαν τις επόμενες μέρες…

Συμπληρώθηκαν 34 χρόνια από τα γυρίσματα της θρυλικής ταινίας του Τζέιμς Μποντ «Για τα μάτια σου μόνο», στα Μετέωρα. Η επιλογή μάλιστα των παραγωγών της ταινίας είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση των μοναχών, που δήλωναν αντίθετοι με τη βία που σχετίζεται με τις ταινίες του.

Για τις ανάγκες της ταινίας, με πρωταγωνιστή τον Ρότζερ Μουρ, χρησιμοποιήθηκε το μοναστήρι του Αγίου Βαρλαάμ, μετατρέποντας το σε καταφύγιο του «κακού» Κριστάτου. Η αντίδραση των μοναχών ήταν τόσο έντονη που απείλησαν ακόμη και με διακοπή τα γυρίσματα της ταινίας. Οι μοναχοί κάλυψαν με πλαστικό και σεντόνια τις οροφές των κτιρίων για να αποτρέψουν την καταγραφή από τις κάμερες.

Παρ’ όλες τις εκκλησιαστικές… επεμβάσεις, η σκηνή αναρρίχησης μας προσφέρει δέκα ολόκληρα λεπτά εξοντωτικής αγωνίας καθώς ο σωσίας του Ρότζερ Μουρ χάνει την ισορροπία του όχι μία αλλά τέσσερις φορές. Μάλιστα, οι καλόγεροι κινήθηκαν και δικαστικά κατά της ταινίας, ωστόσο το δικαστήριο αποφάνθηκε πως οι μοναχοί είχαν δικαιοδοσία μόνο στο εσωτερικό των μοναστηριών.

Τελικά η ταινία ολοκληρώθηκε και αποτέλεσε μεγάλη εμπορική επιτυχία…
ΦΩΤΟ από thessalianews.gr

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Πηγή: Εφημερίδα Ενημέρωση

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε