Κυριακή, 16 Ιουν.
26oC Αθήνα

Νέα ανακοίνωση και νέα… συγγνώμη από τη ΔΕΗ για το μπλακ άουτ της Σαντορίνης

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Με μία ακόμη ανακοίνωση η ΔΕΗ ζητά εκ νέου συγγνώμη από τους κατοίκους και τους τουρίστες της Σαντορίνης για την ταλαιπωρία στην οποία υποβλήθηκαν εξαιτίας του μπλακ άουτ στο νησί. Παράλληλα ενημερώνει για την εξέλιξη της αποκατάστασης των ζημιών ενώ ζητά… κατανόηση.

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση της ΔΕΗ:

“Σχετικά με τη πρόοδο των εργασιών αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης στη Θήρα, η ΔΕΗ Α.Ε. θα ήθελε να ενημερώσει ότι:

Από χθες το μεσημέρι και βάση του σχεδιασμού, ολοκληρώθηκε σήμερα η σταδιακή εγκατάσταση και σύνδεση ηλεκτροπαραγωγών ζευγών ισχύος περίπου 8.5 MW, ανεβάζοντας τη συνολική διαθέσιμη ισχύ του σταθμού της ΔΕΗ στη Θήρα σε 32MW –εκτιμάται ότι η μέγιστη ζήτηση κατά τη διάρκεια της αιχμής είναι περί τα 31MW.

Σήμερα το πρωί κατέπλευσε στο λιμάνι της Θήρας το εμπορικό πλοίο «Μελίνα 2» μεταφέροντας από το Γενάδι της Ρόδου ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη ισχύος 6ΜW. H σταδιακή τους εγκατάσταση και σύνδεση θα έχει ολοκληρωθεί εντός της Κυριακής 18/8.

Η ΔΕΗ Α.Ε θα ήθελε για ακόμα μια φορά, να ζητήσει συγνώμη αλλά και την κατανόηση των κατοίκων και επισκεπτών της Θήρα για την αναστάτωση που έχει προκληθεί από την πρωτοφανούς μεγέθους βλάβη που συνέβη στη μονάδα παραγωγής της ΔΕΗ στο νησί.

Από την πρώτη στιγμή της καταστροφής στη μονάδα του σταθμού, τεχνικά συνεργεία και στελέχη της επιχείρησης εργάζονται νυχθημερόν και με αμείωτο ρυθμό για την αποκατάσταση της βλάβης”.

Νωρίτερα σήμερα είχε εκδοθεί κι άλλη ανακοίνωση με την οποία ζητούσε από τους πολίτες μειωμένη κατανάλωση λόγω των ειδικών συνθηκών και απέκλειε “εκτος απρόοπτου” νέες διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Διαβάστε επίσης:

Γ. Μανιάτης: Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο αποκατάστασης της βλάβης στη Σαντορίνη

Μιχελάκης: “Το ατύχημα στη Σαντορίνη ήταν πρωτοφανές” – Δείτε εικόνες από τον καμμένο υποσταθμό!

Σαντορίνη: Μέχρι το απόγευμα θα έχουν καλυφθεί πλήρως οι ανάγκες του νησιού για ρεύμα λέει η ΔΕΗ – ΒΙΝΤΕΟ

Μπλακ αουτ το… ανάγνωσμα στη Σαντορίνη – Οργισμένοι οι κάτοικοι, ζητούν παρέμβαση εισαγγελέα

Επιπλέον 5 μεγαβάτ διαθέσιμα για την ηλεκτροδότηση της Σαντορίνης

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε