Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Σέρρες: Συγκλονίζει η κατάθεση του ιατροδικαστή για το θάνατο του Ιλία Καρέλι – Το μοιραίο χτύπημα έγινε στις φυλακές Νιγρίτας – Ραγδαίες οι εξελίξεις

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

– Ο ιατροδικαστής ”σταυρώνει” με την κατάθεσή του, τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Νιγρίτας
– ”Οι κάμερες δείχνουν τους υπαλλήλους να σέρνουν τον βαρυποινίτη και να τον πηγαίνουν σε άλλο κελί”
– ”Τον ξυλοκόπησαν άγρια πριν τον βάλουν στο δωμάτιο με την κάμερα” καταθέτουν υπάλληλοι των φυλακών
– Ποινικές διώξεις για τρία κακουργήματα σε βάρος σωφρονιστικών υπαλλήλων και αστυνομικών
– Προστέθηκε και η κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία αφού ξεσκεπάζονται τα ψέματα των πρώτων ημερών

Ο εισαγγελέας Άμφισσας Νίκος Αντωναράκης άσκησε ποινικές διώξεις για τρία κακουργήματα σε βάρος σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Νιγρίτας Σερρών και Μαλανδρίνου, όπως και κατά αστυνομικών του αστυνομικού τμήματος Ιτέας, για τον θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη Ιλία Κορέλι.

Οι διώξεις αφορούν τα κακουργήματα του βασανισμού με αποτέλεσμα τον θάνατο, του απλού βασανισμού και της βαριάς σκοπούμενης βλάβης. Οι διώξεις για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Νιγρίτας είναι κατά συγκεκριμένων υπαλλήλων, ενώ για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους του Μαλανδρίνου και τους αστυνομικούς τη Ιτέας είναι κατά παντός υπευθύνου και θα προσωποποιηθούν κατά την ανάκριση. Εκδόθηκαν ήδη οκτώ εντάλματα σύλληψης για σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Νιγρίτας.

ΦΩΤΟ από ΣΚΑΪ

Η κατάθεση του ιατροδικαστή για τον θάνατο του βαρυποινίτη

Ο ιατροδικαστής κατέθεσε πως το μοιραίο κάταγμα στο στέρνο, είναι κοντά στην ώρα θανάτου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, κάμερα στο διάδρομο των φυλακών Νιγρίτας, έχει καταγράψει στις 16.00 το απόγευμα να βάζουν τον κρατούμενο σε κελί χωρίς κάμερα και δυόμισι ώρες αργότερα, να το βγάζουν, σέρνοντάς τον δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Τι αναφέρεται στο πόρισμα που πήρε στα χέρια του ο εισαγγελέας

Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt, στο πόρισμα υπάρχουν επιβεβαιωμένα και επιβαρυντικά στοιχεία, κατά σωφρονιστικών υπάλληλων των φυλάκων Νιγρίτας οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται σε άγριο ξυλοδαρμό του κρατουμένου αμέσως μετά τη μεταγωγή του στις φύλακες.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις σωφρονιστικών υπάλληλων, ο αλβανός κακοποιός ξυλοκοπήθηκε αγρία από τουλάχιστον 10 άτομα στις φύλακες πριν μπει στο κελί του, με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατος του.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Λεπτομερείς καταθέσεις από σωφρονιστικούς υπαλλήλους για τον θάνατο του Καρέλι

Τα νέα δεδομένα θέτουν σε πλήρη αμφισβήτηση την αρχική εικόνα πως ο 42χρονος δολοφόνος του υπαρχιφύλακα Γιώργου Τσιρώνη στις φυλακές Μαλανδρίνου πέθανε από χτυπήματα που είχε δεχτεί πριν περάσει την πύλη των φυλακών Νιγρίτας.

Oλοι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των συγκεκριμένων φυλακών που εργάζονταν την περασμένη Πέμπτη έδωσαν λεπτομερείς καταθέσεις στους αστυνομικούς των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες οι μώλωπες που έφερε ο Καρέλι σε όλο του το σώμα προκλήθηκαν σε τουλάχιστον δύο διαφορετικά χρονικά σημεία. Σύμφωνα μάλιστα με εκτιμήσεις αστυνομικών αρχών, ορισμένα τραύματα ίσως και να προϋπήρχαν της δολοφονίας του άτυχου σωφρονιστικού υπαλλήλου στο Μαλανδρίνο.

Κάποια από τα τραύματα έγιναν την ημέρα του φονικού και της σύλληψής του, στις 25 Μαρτίου, και κάποια άλλα δύο μέρες μετά, δηλαδή την ημέρα που μεταφέρθηκε στη Νιγρίτα. Σύμφωνα με πληροφορίες την ημέρα αυτή προκλήθηκε το έγκαυμα-μυστήριο στη δεξιά του παλάμη, που πιθανολογείται πως έγινε από ηλεκτροσόκ. Επίσης, κοντά στην ώρα θανάτου τοποθετείται και η αιμορραγία στη μύτη του κρατουμένου.
ΦΩΤΟ από Βήμα

Τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, που θα είναι έτοιμα σε περίπου 20 μέρες από σήμερα, αναμένεται να λύσουν το μυστήριο, αφού θα προσδιορίσουν τον ακριβή χρόνο πρόκλησης των συγκεκριμένων τραυμάτων.

Σημειώνεται πως οι υπεύθυνοι των φυλακών Νιγρίτας ήταν χθες λιγότερο κατηγορηματικοί από όσο την πρώτη μέρα για όσα συνέβησαν στο σωφρονιστικό κατάστημα. «Αν έγινε κάτι, θα προκύψει από την έρευνα. Εγώ είδα τις εικόνες που καταγράφηκαν στο βίντεο και είπα πως δεν χτυπήθηκε εδώ ο κρατούμενος. Αν συνέβη κάτι που δεν καταγράφηκε ή αν διαγράφηκε κάποιο υλικό, θα φανεί από την έρευνα», είπε στο «Εθνος» ο γραμματέας των σωφρονιστικών υπαλλήλων της Νιγρίτας, Π. Ραδόπουλος.

Η άγνωστη ζωή και δράση του Ιλία Καρέλι

Σύμφωνα με τα στοιχεία του δικαστικού φακέλου του, ο 42χρονος Αλβανός βαρυποινίτης που εμφανιζόταν με το όνομα «Βαλεντίνο Πεπέσκου του Πάπα», υποτίθεται ρουμανικής καταγωγής, είχε την περίοδο 1997-2001 έντεκα καταδίκες, οι περισσότερες ερήμην, για κλοπές. Οταν συνελήφθη καταδικάσθηκε (με συγχώνευση ποινών) σε 14χρόνια κάθειρξη.

Αποφυλακίσθηκε τον Μάιο του 2006 και έναν χρόνο αργότερα συνελήφθη για την επιδρομή στο σπίτι της οδού Καλύμνου στο Νέο Ηράκλειο. Για εκείνη την επίθεση ένας αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει στο Βήμα:

«Ηταν φανερό ότι ήθελε να σκοτώσει. Είχε βάλει το σπασμένο γυαλί από μια κορνίζα στο λαιμό της γυναίκας και είχε προσπαθήσει να πνίξει με την αλυσίδα τον 47χρονο σύζυγό της. Μάλιστα ο άντρας είχε μείνει για 20 δευτερόλεπτα αναίσθητος και όλοι πίστεψαν ότι ίσως είχε χάσει την ζωή του. Κι αυτό για ν’ αρπάξει λιγότερα από 100 ευρώ από ένα πορτοφόλι. Αν δεν έτρεχε ένας γείτονας, συγγενής της οικογένειας, ώστε να τον ακινητοποιήσει κι αν δεν γλιστρούσε, είναι βέβαιο ότι θα σκότωνε”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit

Πάτρα: Η ερώτηση που προκάλεσε εκνευρισμό στον Σταύρο Θεοδωράκη – Δείτε το βίντεο!

Τρίκαλα: Τίτλοι τέλους για την Seat – Η αντιπροσωπεία αυτοκινήτων κατέβασε ρολά!

Χανιά: Βγαίνουν στη στεριά μετά από περιπέτεια δύο ημερών – Ο εφιάλτης 331 ανθρώπων σε ξύλινο σκάφος!

Θεσσαλονίκη: Το φανάρι που κάνει θραύση στο facebook – Δείτε τη φωτογραφία που ανέβασε υποψήφιος δήμαρχος!

Κρήτη: Παντρεύτηκε και έγινε επιχειρηματίας ο Γιάννης Φουκάκης του Big Brother!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε