Σάββατο, 18 Μαΐ
18oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ελληνικό “χρώμα” στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρομποτικής του “First Lego League” στην Παμπλόνα

ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αυξημένο ελληνικό ενδιαφέρον θα έχει το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα ρομποτικής του First Lego League (FLL) στην Παμπλόνα της Ισπανίας, από 28-31 Μαΐου.

Πέραν των δύο ομάδων παιδιών, από την Κομοτηνή και τη Θεσσαλονίκη, που θα λάβουν με αξιώσεις μέρος στη διεθνή “αναμέτρηση” συμμετεχόντων από 42 χώρες παγκοσμίως,
οι διοργανωτές του ελληνικού διαγωνισμού (το μη κερδοσκοπικό σωματείο “EDU-ACT”, με την αρωγή του Ιδρύματος Νεότητας της Μητρόπολης Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως) κλήθηκαν να παρουσιάσουν την ελληνική διοργάνωση ως καλή παγκόσμια πρακτική!

Παράλληλα, λόγω του άψογου τρόπου, με τον οποίο λειτούργησαν οι εθελοντές στον ελληνικό πιλοτικό διαγωνισμό, που διοργανώθηκε -για πρώτη φορά φέτος- στη Θεσσαλονίκη, στις αρχές του φετινού Μαρτίου, η “EDU-ACT” επιλέχθηκε (τιμής ένεκεν) από τους Ισπανούς να προτείνει έναν εκπρόσωπο, ο οποίος θα απονείμει το ερχόμενο Σάββατο το παγκόσμιο βραβείο εθελοντή.

ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα παραπάνω επισήμανε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκπαιδευτικός και εμπνευστής της ιδέας “EDU – ACT”, Κώστας Βασιλείου, που -μαζί με τέσσερις εθελοντές- θα ταξιδέψει στην Παμπλόνα για τη διοργάνωση.

“Μας ζήτησαν επίσης να παρουσιάσουμε τον ελληνικό διαγωνισμό ως βέλτιστη πρακτική και στη Βοστόνη, τον Ιούνιο. Όλο αυτό είναι μια πολύ καλή προώθηση της ελληνικής καινοτομίας στο εξωτερικό”, σημειώνει ο κ. Βασιλείου.

ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της EDU-ACT, οι δύο ομάδες παιδιών, που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Παμπλόνα -οι “Robotrainers” από το 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής και οι “Robomasters” από το Κολλέγιο Δελασάλ Θεσσαλονίκης, η οποία αποτελείται από τέσσερα αδέρφια- συμμετέχουν στον διαγωνισμό με αξιώσεις, καθώς το επίπεδό τους είναι πολύ υψηλό.

Βέβαια και ο ανταγωνισμός θα είναι ισχυρός: στη διοργάνωση της Παμπλόνας μετέχουν 96 ομάδες από 42 χώρες, αποτελούμενες από 825 άτομα. Στον διαγωνισμό της Θεσσαλονίκης, με θέμα “Nature’s Fury” (“H οργή της φύσης”), είχαν λάβει μέρος πάνω από 400 παιδιά σε 32 ομάδες, καθώς και 100 εθελοντές. Ενώ η Ελλάδα δικαιούταν μία θέση στο πρωτάθλημα της Παμπλόνας, η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή στις ΗΠΑ, βλέποντας την ανταπόκριση του κοινού στο FLL στην Ελλάδα, αποφάσισε να δώσει περισσότερες θέσεις, όπως κι έγινε!

Διαβάστε ακόμα:

Πιάστηκε κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά στις Σέρρες

Τροχαίο με 10 τραυματίες στο Ναύπλιο! Ανάμεσά τους 5 παιδιά

Ακόμα και φροντιστήριο μεταναστών σκέφτεται να κάνει ο… μετανάστης νέος δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης

Ηλεία: Μετανάστης από τη Συρία ο νέος δήμαρχος στη Νέα Μανωλάδα – Ποιος είναι Ναμπίλ Μοράντ που έκανε τη μεγάλη έκπληξη!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε