Δευτέρα, 6 Μαΐ
22oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Σε υποτονικό κλίμα οι αυριανές φοιτητικές εκλογές

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σε υποτονικό κλίμα και με αυξημένο ποσοστό αποχής αναμένεται να γίνουν αύριο οι φοιτητικές εκλογές στα τρία ακαδημαϊκά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλειο, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και ΤΕΙ).

Οι φοιτητικές παρατάξεις κάνουν λόγο για “αποστροφή” των φοιτητών από τα πολιτικά τεκτενόμενα των πανεπιστημίων και εκτιμούν ότι η αποχή θα είναι μεγαλύτερη από πέρσι.
Ενδεικτικό του κλίματος είναι ότι οι γνωστές εικόνες κατά το παρελθόν, με τα στημένα τραπεζάκια, τις αφίσες και την μουσική στους διαδρόμους των σχολών και τμημάτων, που θύμιζαν γιορτή συνάθροισης και ζύμωσης των φοιτητών, φέτος είναι σχεδόν ανύπαρκτες.

Οι κάλπες θα στηθούν σε κάθε τμήμα.
Η εκλογική διαδικασία θα ξεκινήσει γύρω στις 8 το πρωί και θα ολοκληρωθεί περίπου στις 8 το βράδυ.
Οι φοιτητικές παρατάξεις, πάντως, απορρίπτουν την πρόβλεψη του νέου νόμου για ενιαίο ψηφοδέλτιο και ανάδειξη εκπροσώπων φοιτητών στα διοικητικά όργανα του πανεπιστημίου (γενικές συνελεύσεις τμημάτων, Σύγκλητος κ.α.)
και θα αναδείξουν τους εκπροσώπους τους ανάλογα με το ποσοστό της κάθε παράταξης μόνο για τα φοιτητικά συμβούλια. Τα ψηφοδέλτια κατατίθενται σήμερα στα διοικητικά συμβούλια των φοιτητικών συλλόγων.

Διαβάστε ακόμα:

Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση για λαθραία τσιγάρα

500.000 άρπαξαν από σπίτια στο Πικέρμι

10 συλλήψεις στο Μενίδι – Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας

Οι αποδείξεις έστειλαν στο κρατητήριο ζευγάρι από το Χαλάνδρι

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε