Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

«The Bricklayer»: Στη Θεσσαλονίκη αρχίζουν τα γυρίσματα της ταινίας

«The Bricklayer»: Στη Θεσσαλονίκη αρχίζουν τα γυρίσματα της ταινίας
ΦΩΤΟ GRTIMES

Σε ρυθμούς Χόλιγουντ μπήκε (ξανά) από σήμερα η Θεσσαλονίκη, λόγω των κινηματογραφικών γυρισμάτων για την ταινία «The Bricklayer» που ξεκινούν, μεταμορφώνοντας τα στενά του κέντρου σε… πλατό του Χόλιγουντ.

Ήδη από το πρωί είναι σε εξέλιξη πυρετώδεις προετοιμασίες από συνεργεία της παραγωγής, που διαμορφώνουν τις οδούς Αγίου Μηνά και Εδέσσης, ώστε να αποτελέσουν σκηνικά του κινηματογραφικού γυρίσματος σύμφωνα με το GRITMES.

Η πλατεία Εμπορίου επί της οδού Αγίου Μηνά έχει μετατραπεί σε σκηνικό αγοράς, με διάφορα τραπέζια, πάγκους με παλαιά αντικείμενα, μια μηχανή ποπ κορν, ενώ λίγο πιο κάτω στην οδό Εδέσσης έχει στηθεί ένας θάλαμος για τις ανάγκες του γυρίσματος.

Από σήμερα στις 17:00 είναι σε ισχύ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που απαγορεύουν την στάθμευση και την διέλευση από τις οδούς, Ίωνος Δραγούμη, Αγίου Μηνά, Εδέσσης, Κατούνη και Ολυμπίου Διαμαντή, ενώ η παραγωγή έχει προειδοποιήσει με ανακοίνωση τους διερχόμενους ότι θα γίνονται γυρίσματα.

Πρόκειται για την 3η ταινία της εταιρείας παραγωγής, μετά τις “The Enforcer” (“Barracuda”) και “The Expendables 4”, που θα γυριστεί στη Θεσσαλονίκη κατά το τελευταίο έτος, αλλά την πρώτη με πλοκή που εξελίσσεται στην πόλη, προβάλλοντας διεθνώς τη σύγχρονη ταυτότητα και την εξωστρέφειά της.

Τα γυρίσματα της ταινίας θα πραγματοποιηθούν στα στούντιο της Millennium, στη Θέρμη, αλλά και σε όλη τη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως η Χαλκιδική.

Δείτε εικόνες από τον τόπο των γυρισμάτων στη Θέρμη:

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Noah Boyd που έχει κεντρικό τόπο το Βερολίνο, οπότε οι υπεύθυνοι της παραγωγής μετασκεύασαν το σενάριο, ώστε να εξελίσσεται στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, παρουσιάζοντας την περιοχή ως κινηματογραφικό προορισμό στην παγκόσμια οπτικοακουστική αγορά.

Στην ταινία θα συμμετάσχουν Έλληνες ηθοποιοί και κασκαντέρ, ενώ για τα γυρίσματα, που θα διαρκέσουν περίπου δύο μήνες, θα χρησιμοποιηθούν περίπου 3.000 βοηθητικοί ηθοποιοί. Παράλληλα, θα εργαστούν πολλοί Έλληνες επαγγελματίες διαφόρων κλάδων, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν το προηγούμενο διάστημα και εξειδικεύτηκαν στον τομέα των κινηματογραφικών παραγωγών.

Τον Bricklayer θα υποδυθεί ο Aaron Eckhart και στο πλευρό του θα βρίσκεται η Nina Dobrev.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις