Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Thessaloniki Pride: Μηνύματα και εικόνες από την πολύχρωμη πορεία

Thessaloniki Pride: Μηνύματα και εικόνες από την πολύχρωμη πορεία

Το Thessaloniki Pride βρήκε στους δρόμους της Θεσσαλονίκης δεκάδες άτομα, που έστειλαν τα δικά τους μηνύματα για ένα καλύτερο μέλλον…

Η πορεία «ελεύθερης έκφρασης», «για έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις» στο κέντρο της πόλης, στο πλαίσιο του 7ου Αυτοοργανωμένου Thessaloniki Pride ξεκίνησε λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα.

Στην πολύχρωμη πορεία, κεντρικό μήνυμα είναι το «δεν θα ζούμε ούτε από τύχη, ούτε για τα κέρδη τους, θα ζούμε όπως θελουμε εμείς». Διαμαρτύρονται κατά του σεξισμού, της βίας και ζητούν ίσα δικαιώματα για όλα τα άτομα χωρίς εξαιρέσεις.

«Το φετινό REclaim Pride έρχεται σε μια περίοδο όπου η ένταση της οικονομικής κρίσης έχει μετουσιωθεί σε σφοδρή επίθεση εις βάρος της πλειονότητας της κοινωνίας και ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων και καταπιεσμένων ανάμεσά μας. Εμείς ως ΛΟΑΤΚΙΑ+άτομα, εργαζόμενα και άνεργα, βιώνουμε καθημερινά την οικονομική εκμετάλλευση και την υποβάθμιση των ζωών μας σε κάθε επίπεδο», σημειώνουν μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση.

Η πορεία θα κινηθεί μέσω κεντρικών οδών και αναμένεται να καταλήξει στην Καμάρα. Νωρίτερα τα άτομα πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου.

Πηγή: thestival.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις