Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Βούλγαροι δίνουν “ψήφο εμπιστοσύνης” στις παραλίες του νομού Ροδόπης

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

“Ψήφο εμπιστοσύνης” στις παραλίες του δήμου Κομοτηνής -αλλά και ευρύτερα του νομού Ροδόπης– συνεχίζουν να δίνουν Βούλγαροι πολίτες, τόσο από τη θέση των επισκεπτών που θέλουν να απολαύσουν τη θάλασσα, όσο και απ’ αυτήν των επαγγελματιών που αποκτούν τη δυνατότητα να δραστηριοποιηθούν σ’ αυτές.

Χαρακτηριστική της θετικής τουριστικής τάσης που καταγράφεται από το βόρειο “γείτονά” μας είναι η δημοπρασία που έγινε πρόσφατα για την εκμίσθωση επτά θέσεων (εμβαδού 500 τετραγωνικών μέτρων έκαστη) στις παραλίες Αρωγής και Μέσης (6 στην Αρωγή και μία στη Μέση).

Στη δημοπρασία υπήρξαν δύο συμμετοχές που προέρχονται από τη Βουλγαρία- “ένα φυσικό και ένα νομικό πρόσωπο”, εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης.

Τα πρακτικά της δημοπρασίας επικυρώθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου Κομοτηνής και οι τιμές εκμίσθωσης κυμάνθηκαν από 3675 ευρώ η χαμηλότερη μέχρι 10.500 ευρώ η υψηλότερη.

Η δραστηριοποίηση της βουλγαρικής πλευράς σ’ αυτόν τον τομέα, εκτιμά ο κ. Πετρίδης, θα δώσει περαιτέρω ώθηση στην τουριστική κίνηση από τη Βουλγαρία στην πόλη της Κομοτηνής και το νομό.

Ήδη, από πέρυσι, με τη διάνοιξη του μεθοριακού σταθμού στη Νυμφαία, σε απόσταση λίγων λεπτών από την Κομοτηνή, υπήρξε τόνωση στην των Βούλγαρων επισκεπτών στην Κομοτηνή, που τον τελευταίο μήνα καταγράφει περαιτέρω αύξηση.

Πέραν των θέσεων που παραχωρήθηκαν στις παραλίες, ο δήμος υλοποιεί έργα για τη βελτίωση της εικόνας των παραλιών και την αναβάθμισή τους (έργο βιολογικού καθαρισμού στους οικισμούς, έργα υδροδότησης), με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών, ενώ σύντομα θα εκδοθεί κι ένας οδηγός στη βουλγαρική και την τουρκική γλώσσα που θα διανέμεται στους μεθοριακούς σταθμούς, για την ενημέρωση των επισκεπτών.

Διαβάστε ακόμα:

Κρήτη: Συγκλονίζει η μάχη της γυναίκας που ”βούτηξε” από τα τείχη του Ηρακλείου – Η έκκληση φίλων και συγγενών για βοήθεια!

Θεσσαλονίκη: Βρήκε τον πεθερό του νεκρό σε πηγάδι – Η τραγωδία που συγκλονίζει τα Λαγκαδίκια!

Τρίκαλα: Οι φωτογραφίες της εντυπωσιακής Ειρήνης που ”αναστατώνουν” το facebook – Δείτε αυτή που ανέβασε η χορεύτρια το Πάσχα!


Λαμία: Η σκυλίτσα που δάγκωσε γυναίκα και προκάλεσε πανικό σε μια ολόκληρη γειτονιά – Δείτε φωτό!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε