Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Αερολιμενάρχης Πάρου: Όλα κατασκευάστηκαν μικρά και πρόχειρα στο νέο αεροδρόμιο

ΦΩΤΟ από parianostypos.gr
ΦΩΤΟ από parianostypos.gr

Δηλώσεις “φωτιά” έκανε ο Αερολιμενάρχης Πάρου Κώστας Λεοντίδης, εκφράζοντας τη βαθιά ανησυχία του για τη λειτουργία του νέου αεροδρομίου Πάρου, το οποίο εγκαινιάστηκε μόλις τον περασμένο Ιούλιο.

Ο κ. Λεοντίδης μίλησε για τις σοβαρές κατασκευαστικές ανεπάρκειες και δυσλειτουργίες που σχετίζονται άμεσα με τις συνθήκες εύρυθμης λειτουργίας του καινούριου αεροδρομίου.

Ο Αερολιμενάρχης Πάρου, κρούοντας από τώρα τον κώδωνα του κινδύνου για το τι μέλλει γενέσθαι κατά το προσεχές καλοκαίρι, επισήμανε την τεράστια ανεπάρκεια χώρων στις υπάρχουσες κτιριακές εγκαταστάσεις. Αν και το περασμένο καλοκαίρι το αεροδρόμιο λειτούργησε από τα μέσα περίπου της σεζόν (από τα τέλη Ιουλίου) και είχαμε μόνο 4 – 5 προσαπογειώσεις την ημέρα, το επιβατικό κοινό ασφυκτιούσε και σημειώθηκαν έντονες διαμαρτυρίες ελλείψει ικανών χώρων. Τι θα γίνει λοιπόν κατά το καλοκαίρι του 2017 όταν προβλέπεται να εκτελούνται 15 – 16 προσαπογειώσεις καθημερινά;

Ο κ. Λεοντίδης σημειώνει ότι παρά τις δεσμεύσεις των αρμοδίων αλλά και διά στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού στα εγκαίνια του αεροδρομίου ότι θα ξεκινούσαν τον Οκτώβριο εργασίες επέκτασης που θα διπλασίαζαν το χώρο των κτιρίων από 750 τ.μ. που είναι σήμερα, σε 1500 τ.μ., δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.

Πλημμύρισε ο πύργος ελέγχου από τη βροχή!

Εκτός αυτού, ο πύργος ελέγχου του αεροδρομίου λειτουργεί προβληματικά. Στην ασθενή βροχόπτωση της 31ης Οκτωβρίου, η βόρεια πλευρά του πλημμύρισε και τα νερά μέσω της εσωτερικής σκάλας προχώρησαν στον κάτω όροφο. Η κατασκευαστική προχειρότητα όμως δεν σταματά εδώ… Δεν έχει προβλεφτεί ειδική εξωτερική ράμπα για τον αναγκαίο καθαρισμό των τζαμιών του πύργου ελέγχου ενώ παράλληλα η κακή ποιότητά τους, καθώς είναι μη απορροφητικά, δυσχεραίνει τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων ειδικά το καλοκαίρι.

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες παρακάτω οι οποίες τραβήχτηκαν την 1η Νοεμβρίου 2016, οι εργαζόμενοι έχουν τοποθετήσει πρόχειρα, “αυτοσχέδια” χαρτόνια για να προστατευτούν από την αντηλιά προκειμένου να κάνουν τη δουλειά τους.

ΦΩΤΟ από το parianostypos

ΦΩΤΟ από parianostypos

Ο κ. Λεοντίδης μας επέδειξε μάλιστα προσφορά που έχει λάβει για την τοποθέτηση ειδικής κατασκευής σκίασης των τζαμαριών του πύργου ελέγχου, το κόστος της οποίας ανέρχεται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.
Πρόβλημα υπάρχει σύμφωνα με τον Αερολιμενάρχη και στην ασφάλτωση στις βοηθητικές εγκαταστάσεις καθώς σε μια δυνατή νεροποντή, είναι πιθανό να “ξηλωθεί”.

Πάρκινγκ μόνο για… 44 αυτοκίνητα

Ανεπαρκέστατο είναι και το parking των 70 θέσεων στάθμευσης του καινούριου αεροδρομίου. Αν εξαιρεθούν οι 6 θέσεις για ΑΜΕΑ, οι 10 των εταιρειών ενοικιάσεως αυτοκινήτων και οι θέσεις για τους υπαλλήλους, δεν απομένουν παρά μόνο 44 θέσεις για τον κόσμο(!).
Αρχές Νοεμβρίου και παρά την ισχνή τουριστική κίνηση, παρατηρούμε δυστυχώς αυτή την εποχή, πολλά αυτοκίνητα να παρκάρουν κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί στο αεροδρόμιο. Μπορεί εύκολα κάποιος να φανταστεί, τι ενδεχομένως πρόκειται να συμβεί το καλοκαίρι…

Πηγή: 

parianostypos

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε